World Childhood Foundation

Årets Childhoodpris hyllar personer som arbetar med barn i samhällsvård

Dela

Nu öppnar vi nomineringen till Childhoodpriset 2021! I år kommer priset tilldelas en person som i sitt arbete möter barn och unga i samhällsvård, exempelvis på HVB, familjehem och SiS. Alla som vill är välkomna att nominera. Vinnaren utses av en jury och presenteras vid en prisceremoni i december.

Childhoodpriset lanserades 2019 i syfte att lyfta fram personer i Sverige som möter barn och unga i sitt arbete. Det är personer som ofta spelar en avgörande roll för att barn ska vara trygga men som sällan uppmärksammas för sin insats. Det är engagerade vuxna som ser, bryr sig och agerar för barnens bästa.

Valet av årets yrkesgrupp ligger i linje med den Kraftsamling som vi initierade 2020 för att rikta fokus mot svensk institutionsvård och med gemensamma krafter bidra till förändring och förbättring. Av erfarenhet från både Sverige och världen vet vi att barn och unga som placeras löper ökad risk att utsättas för våld och sexuella övergrepp.

- De som arbetar med barn och unga i samhällsvård har en enormt viktig roll för att skydda, stärka och guida barnen genom en svår situation. Vi vet att det finns otroligt många eldsjälar runt om i Sverige som gör just detta varje dag. Det är personer som möter barn i utsatthet och som ofta ställs inför stora utmaningar i sitt arbete. Det är personer som står stadigt vid barnens sida. Dessa, ofta osynliga, hjältar vill vi hylla med årets Childhoodpris, säger Paula Guillet de Monthoux, generalsekreterare på Childhood och juryns ordförande.

Nominering
Alla som vill är välkomna att nominera en person som i sitt arbete möter barn och unga i samhällsvård. I år ser vi gärna att barn och unga som har erfarenhet av exempelvis HVB, familjehem och SiS tar chansen att nominera personer som de kommit i kontakt med.

Nomineringsperioden pågår mellan den 21 september och 29 oktober. Tre finalister presenteras den 1 december. Vinnaren tillkännages vid en prisceremoni den 8 december. Nomineringsformulär och mer information om priset finns på childhood.se/childhoodpriset.

Årets jury

  • Prinsessan Madeleine, styrelseledamot, World Childhood Foundation
  • Paula Guillet de Monthoux,  generalsekreterare, World Childhood Foundation
  • Carl Göran Svedin, affilierad professor i barn- och ungdomspsykiatri, Ersta Sköndal Bräcke Högskola
  • Lena Ahlström,  vd och grundare, Ledarstudion
  • Elaine Eksvärd, retoriker och grundare, föreningen Treskablinoll
  • Elin Wernquist, generalsekreterare och grundare, Barnrättsbyrån
  • Catharina Belfrage Sahlstrand, hållbarhetschef, HandelsbankenNyckelord

Kontakter

Bilder

Om

World Childhood Foundation
World Childhood Foundation
Sveavägen 166, 16 tr
113 46 Stockholm

+46(0)8-551 175 00https://childhood.se/

World Childhood Foundation arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn i Sverige och världen. Det gör vi genom att initiera och stötta olika typer av insatser, oftast i partnerskap med gräsrotsorganisationer och andra nätverk, för att utveckla innovativa metoder som hjälper barn och familjer i utsatthet. Läs mer på childhood.se

 

Följ World Childhood Foundation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från World Childhood Foundation

Ny avancerad teknik ska stoppa sexuella övergrepp mot barn.10.3.2022 07:30:04 CET | Pressmeddelande

Under 2021 identifierade LIBRA miljontals bilder av sexuella övergrepp mot barn och gav insikter om hur materialet rör sig mellan europeiska länder. Programmet lanseras nu i större skala på den europeiska marknaden. Det möjliggör en bredare ansträngning för att bekämpa sexuella övergrepp mot barn eftersom det kan användas av flera aktörer utöver de brottsbekämpande myndigheterna. LIBRA är utvecklat av det nederländska företaget Web-IQ och har möjliggjorts genom finansiering och stöd från det nederländska säkerhets- och justitieministeriet och World Childhood Foundation.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum