Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Årets coach och årets lyft i SBL herr

Dela

Wetterbygden Stars är en organisation som konsekvent andas nytänk och modernitet. Deras första säsong i SBL herr belönades med en sjundeplats och slutspel direkt. Lagets head coach Boris Balibrea var med och tog upp Stars i finrummet och i år såg han till att laget spelar slutspel. För detta utses Balibrea årets coach, och Wetterbygden årets lyft i SBL herr.

Utmärkelserna röstas fram av coacher, lagkaptener och media, förutom priserna Årets lyft och årets matcharrangemang som delas ut av Svenska Basketbollförbundet. Varje utmärkelse får dock en kommentar av SBBF. 

Årets coach:  Boris Balibrea, Wetterbygden Stars
Spanske Boris Balibrea flyttade till Sverige och Wetterbygden Stars inför förra säsongen, och laget gick direkt upp till SBL herr. Under debutsäsongen har Boris lett sin trupp till inspirerat spel som uppmärksammats i Basketsverige. Skador på nyckelspelare har inte använts som ursäkter, och trots att endast två spelare har spelat alla 36 grundseriematcher har laget hållt en jämn nivå hela säsongen.
Förutom sina framgångar i Småland har Boris även blivit utsedd till assisterande coach i SBBF:s nya framtidslandslag.

Svenska Basketbollförbundets kommentar: Noggrannhetenergi och innovation. Årets coach formar genom sitt arbetssätt spelare, lag och organisation. Wetterbygden spelar en modern basket som ställer tuffa frågor till alla motståndareArkitekten bakom bygget är kanske ännu inte basketens svar  Gaudi och Wetterbygden är inte ännu La Sagrada Familia, men den unge coachen är på god väg. Årets coach i SBL heter Boris Balibrea! 

Topp 3: Årets coacher (procent av rösterna) 
Boris BalibreaWetterbygden Stars 32%
Ludvig DegernäsSödertälje Kings 29% 
Henrik SvenssonBorås Basket och Adnan Chuk, Norrköping Dolphins 16% 

Årets lyft: Wetterbygden Stars
För två år sedan låg Wetterbygden på sjätte plats i Superettan. Idag spelar man kvartsfinal mot Borås Basket i SBL herr. Redan i lagets första match någonsin i SBL stod Stars för en av säsongen största skrällar, när man slog BC Luleå på bortaplan, 77-88. Sedan dess har fler fina vinster tagits, organisationen jobbar mycket med upplevelsen kring sina hemmamatcher, jobbar aktivt med sin kommunikation och har förtjänat sin plats i basketens finrum. 

Svenska Basketbollförbundets motivering:
Här spelades världens sista match utan trepoängslinje. Här verkade Miki Herkel, en av svensk baskets största legender genom tiderna och här har många landslagsstjärnor fostrats. Men hur mycket nobel historia vi än kan lyfta fram lever passionen i framtidstron. Wetterbygden Stars har visat att basketen är framtidens sport i regionen genom smarta värvningar, häftiga matcharrangemang och ett modernt tilltal. Wetterbygden matters i svensk basket, Årets lyft i SBL herr är Wetterbygden Stars!

Båda utmärkelserna delas ut ikväll isamband med Wetterbygden Stars kvartsfinal på hemmaplan i Huskvarna Sporthall mot Borås Basket.

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Prins Daniel beskyddare av Svenska Basketbollförbundet12.7.2019 11:55:20 CESTPressmeddelande

Hans Kunglig Höghet Prins Daniel är numera beskyddare för Svenska Basketbollförbundet. – Det är en ära och vi är självklart mycket glada över att Prins Daniel vill engagera sig för basketen i Sverige, säger Mats Carlson, ordförande Svenska Basketbollförbundet. Beskyddarskapet löper över tre år och innebär att Prins Daniel på olika sätt främjar Svenska Basketbollförbundets verksamhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum