Region Uppsala

Årets cykelprestation

Dela

Vinnare av det nyinstiftade priset är Uppsala cykelförening.

Ida Sulwan från Uppsala cykelförening var på plats för att ta emot priset från Johan Örjes (C), ordförande trafik- och samhällsutvecklingsnämnden.

– Det är väldigt roligt att ta emot det här priset! Vi tillägnar det alla de medlemmar som byggt upp verksamheten och de som är engagerade idag, säger Ida.

Motiveringen lyder: ”Uppsala cykelförening bidrar genom sitt arbete konkret till att bredda användningen av cykel som transportmedel genom att driva en pool av lastcyklar och cykelkärror. En praktisk insats som genom att kombinera cykel med delningsekonomi bidrar till ett mer hållbart Uppsala län.”

Priset delades ut i samband med Regionalt cykelforum 2020, läs mer.

Vill du veta mer?

Kontakta Cecilia Carlqvist, infrastrukturstrateg

E-post: cecilia.carlqvist@regionuppsala.se

Telefon: 018-617 01 44

Bilder

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

ul.se visar från och med nu löpande vilka avgångar på bussar och tåg som man bör undvika så länge uppmaningen att hålla avstånd ligger kvar7.9.2020 17:34:11 CESTPressmeddelande

Svensk Kollektivtrafik presenterade den 13 augusti en branschvägledning för att hantera höstens utmaningar i kollektivtrafiken. Som ett led i att hjälpa resenärerna att kunna ta eget ansvar och undvika när det är många som reser finns nu information på ul.se om vilka avgångar och linjer man bör undvika om man kan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum