Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

Årets färskpotatis blir krispiga chips från OLW

Dela

Nu skördas årets färskpotatis och blir till goda chips. Färskpotatisen har ett härligt ljust skimmer och nu fylls OLW:s chipspåsar med ljusa extra krispiga chips.

Få saker är så efterlängtade som den första svenska färskpotatisen. Den allra första skörden säljs på auktion till rekordsummor och suget efter guldklimparna är stort. Runt midsommar fylls landets livsmedelsbutiker med färskpotatis och nu har färskpotatisen äntligen kommit till OLW:s fredagsmysfabrik i Filipstad. Potatisen, som odlas i Skåne, ger ljusa och extra goda chips.

- Det är alltid en speciell känsla varje år när färskpotatisen kommer in på linjerna. I slutet av varje säsong får vi sortera fram god kvalitet och maskinerna som utför detta är ganska ljudliga av sig. När färskpotatisen kommer in tystnar dessa maskiner helt och det sprider sig ett härligt lugn i chipslinjerna. Dessutom så har färskpotatisen ett härligt ljust skimmer och ser fantastiskt vacker ut. Det är alltid gott med potatischips men chips på färskpotatis slår allt. Ungefär som att befinna sig på ett stormigt fjäll i regn och blåsväder för att i nästa sekund befinna sig på en sandstrand vid medelhavet, säger Per-Inge Eriksson platschef på OLW.

Fakta om chips:

  • Årligen används ca 35 0000 ton potatis i OLW:s fredagsmysfabrik
  • Till ett kilo chips används fyra kilo potatis
  • En potatis blir till färdigt chips på 15 minuter

Kontakter

Bilder

Om

Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB
Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB
Svetsarvägen 15
171 41 Solna

077-1111000

Följ Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum