Norrköpings kommun

Årets Fem i tolv-pris till föreningen ”Equal rights for integration”

Dela

Fem i tolv-priset är Norrköping kommuns pris för arbete mot främlingsfientlighet och för mänskliga rättigheter. Årets pristagare är föreningen Equal Rights for Integration.

Föreningen Equal Rights for Integration får årets Fem i tolv-pris.
Föreningen Equal Rights for Integration får årets Fem i tolv-pris.

För tjugonde gången har Norrköpings Brottsförebyggande Råd utsett en pristagare till Fem i tolv-priset. Årets pristagare är föreningen Equal Rights for Integration. Priset delades ut av kommunfullmäktiges ordförande Olle Vikmång vid en ceremoni i Dominohuset i Norrköping klockan 11:55 onsdagen 5 december.

Föreningen Equal Rights for Integration är en ideell, religiöst och politiskt obunden organisation, som i flera år arbetat med att främja mänskliga rättigheter och mångfald. Syftet är att motverka rasism och utanförskap i samhället.

Mitt i Norrköping har de skapat mötesplatsen "Språkvänner" där människor från hela världen kan mötas. Nyanlända och svenskar matchas för att skapa vänskap och gemenskap mellan grupper i samhället som annars lever åtskilda.

- Equal Rights for Integrations bidrar till att människor pratar med, och får förståelse för varandra. De är med och skapar viktiga vänskapsband och deras verksamhet står för precis det som är syftet med Fem i tolv, säger Roger Källs, ordförande i Norrköpings brottsförebyggande råd.

Kontakt:
Roger Källs
Titel: Ordförande NoBrå
Telefon : 070- 313 31 68

_________________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Föreningen Equal Rights for Integration får årets Fem i tolv-pris.
Föreningen Equal Rights for Integration får årets Fem i tolv-pris.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Fyra år med Norrköpings filmfond – så har det gått12.12.2018 15:33Pressinbjudan

2018 blev året som Norrköping etablerade sig som filmstad, med såväl framgångsrika biofilmer och tv-produktioner som en starkt växande filmnäring i kommunen. Norrköpings filmfond, som initierades för fyra år sedan, har bidragit till framgångarna genom att kontinuerligt stötta olika typer av produktioner som helt eller delvis förläggs i Norrköping. När flera av produktionerna nu har lanserats kan man se hur de mottagits och vad de konkret betytt för Norrköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum