BranäsgruppenBranäsgruppen

Årets första snö i Branäs

Dela

Minusgraderna har kommit till Branäs och i morse startade snökanonerna för första gången inför säsongen.

Det var runt sjutiden på morgonkvisten som skidbackarna började färgas vita av snö. Termometern stod på fem minusgrader och snökanonerna, som kan producera vid två minusgrader, rullades därför igång.

– Vi tar alla chanser vi får att starta snökanonerna. Planen är att vi ska vara redo och startklara för att köra fullt ut den 15 oktober, men vi tjuvstartade och testade redan idag, säger Kjell Olsson, snö- och pistchef i Branäs.

Testkörningen gick smärtfritt och allt funkade som det skulle. Från och med den 15 oktober ska alltså alla kanoner vara redo för start, vilket kommer att ske per automatik.

– Stora delar av snösystemet startar automatiskt när temperaturen är rätt, vilket innebär att vi kan ta vara på all tid vi får och producera mer snö.

Totalt kan kanonerna på Branäsberet producera cirka 2 170 kubikmeter snö i timmen och tillsammans med den sparade snön från förra året är de därför väl förberedda för att öppna portarna den 13 december. All energi som används vid snöproduktionen i Branäs kommer sedan 2001 enbart från förnyelsebara källor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054132600

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen, Ulricehamn Ski Center, Storstenshöjden och Tolvmannabacken.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

https://www.ulricehamnskicenter.se/ 

https://www.tolvmannabacken.se/

https://www.storstenshojden.se/

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum