Universeum

Årets gröna nyhet: Nya Regnskogen

Dela

Regnskogen minskar med skrämmande takt och med den också den biologiska mångfalden. Just därför ser vi till att regnskogen på Universeum får växa. På onsdag 30 mars kl 9.30 presenterar vi projektet. Och klättrar upp i det nya jätteträdet!

Dag: Onsdag 30 mars
Tid: 9.30
Plats: Start i foajén, plan 1

25 meter rakt upp i den tropiska luften. Så högt blir jätteträdet som nu byggs i Regnskogen på Universeum. Under pressvisningen tar vi oss ända upp i toppen för första gången och blickar ut över den 18 000 kubikmeter stora utställningen från ett helt nytt perspektiv.

Nya Regnskogen är Universeums största satsning någonsin. Vi visar vad som byggs och förändras i utställningen under en rundvandring tillsammans med Jan Westin, vetenskaplig ledare och ansvarig zoolog, samt Håkan Sigurdsson, vetenskaplig ledare.

Redan på tisdag 29 mars släpper vi en film som visualiserar jätteträdet och ger en känsla av vad besökarna kommer att få uppleva när allt står klart.

Den 8 juni, samma dag som Universeum fyller 15 år, har nya Regnskogen premiär.

Föranmäl gärna eventuellt deltagande till Charlotte Mansfield på 031–335 64 95 eller charlotte.mansfield@universeum.se. Kontakta även Charlotte vid frågor eller önskemål.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum ligger vid Korsvägen, mitt i Göteborg. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vårt hus är fullt av upplevelser och lärmiljöer som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Med vetenskapen som grund och en pedagogik som engagerar utmanar vi människor att berika sina liv och agera för en hållbar värld.

Vi har över en halv miljon besökare varje år. Det gör oss inte bara till Nordens mest besökta science center och en av de tio mest besökta anläggningarna i Sverige, utan också till en viktig kraft i samhället. Tillsammans med våra grundare och samarbetspartner stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum