Linköpings kommun

Årets julbelysning: Vinterstad i ljus

Dela

Linköpings kommun satsar i år på en helt ny julbelysning. Den nya och spektakulära julbelysningen lyser upp större delar av innerstaden än tidigare julbelysning gjort.

Stora torget kommer i år att prydas av flera upplysta julgranar och ljusbollar.

Linköpings invånare och besökare kommer i år att få njuta av en helt ny julbelysning i staden. Nya och utökade dekorationer och platser för belysning ska möta upp en kraftigt växande innerstad.

– Satsningen på ny julbelysning är ett sätt att lyfta Linköpings innerstad och öka julstämningen hos Linköpingsborna under årets mörkaste månader, säger Elias Aguirre (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Årets julbelysning är mer påkostad än tidigare år. I år kommer också den traditionella julgranen på Stora torget ersättas av flera upplysta julgranar och en stor ljusboll i mitten av torget. Linköpingsborna kommer även att kunna betrakta projiceringar på väggen vid borggården ett par veckor innan nyårsfirandet.

– Årets julbelysning är mer omfattade och har ett annorlunda koncept än tidigare års Vinterljus, som i år får ge plats åt Vinterstad i ljus. Istället för konceptet med promenadslingor kommer ljusen lysa på flera platser i innerstaden, säger stadsträdgårdsmästare Liselott Johansson på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Orsaken till att julbelysningen byts ut i år är att den gamla har varit med så länge.

– De slingor som fortfarande fungerar kommer vi att återanvända på andra platser i staden men resten är nytt, säger Christian Andersson från Tekniska verken som ansvarar för inköp och drift av julbelysningen.

Årets julbelysning har fått namnet Vinterstad i ljus och kommer att invigas den 26 november på Stora torget.

För ytterligare information kontakta kommunalråd Elias Aguirre (S), telefon 0725-84 73 10, Christian Andersson, Tekniska verken, telefon 013-20 83 31, eller stadsträdgårdsmästare Liselott Johansson, telefon 013-20 68 07.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum