Lidl Sverige

Årets julskinka är korad - Lidls egen julskinka av märket Svea Lantkött vinner bäst i test

Dela

Med knappa två veckor kvar till julafton är årets julskinka äntligen korad. När Aftonbladets testpanel nyligen smakade på 23 olika julskinkor gick Lidls färdigkokta skinka utan svål från Svea Lantkött segrande ur matchen. Årets vinnarskinka från Lidl är ungefär hälften så dyr per kilo som testets tvåa.

I det årligen återkommande jultestet i Aftonbladet testades 23 olika julskinkor, alla gjorda av svenskt kött, rimmade eller färdigkokta. Med i testet fanns fyra skinkor från Lidl, den färdigkokta, med och utan svål, den ekologiska och premiumskinkan. Två av testets tre fyraplus-skinkor, båda från Svea lantkött, ligger i prisspannet 55–70 kronor kilot, det vill säga långt under prisnivån för många av konkurrenterna.

- Vi är otroligt stolta över våra produkter och blir naturligtvis extra glada över att få det här fina kvittot. Med julen runt hörnet är det hög tid att börja fundera på vad som ska sällskapa skinkan på julbordet. Hos oss hittar du allt du behöver för en riktigt härlig julhelg, från godis och nötter till korvar, sill och köttbullar. Och en och annan extra spännande smakupplevelse förstås, som pepparkakspunschrullar, saffransmuffins, italiensk skinka och amerikansk hummer, säger Timo Hansio Inköpsdirektör på Lidl Sverige.

Motiveringen löd:
”En underbar julskinkekaraktär! Fyra av fem i juryn har den här som sin favorit och hyllar både konsistens och smak”

Testpanelen bestod av:
Stefan Ekengren, köksmästare restaurang Hantverket, Lotta Hovhammar, Svensk märkning, Christina Möller, filosofie hedersdoktor, Elisabet Qvarford, VD Svenskt kött och Lena Söderström, matjournalist, stylist och kokboksförfattare.

Även Lidls egna julklassiker som Freeway Julmust och Karlens Glögg har vunnit två oberoende tester och utsetts till ”bäst i test” inför julen 2018.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 184 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum