Linköpings kommun

Årets lärare i entreprenörskap är Dag Karlsson

Dela

Dag Karlsson är lärare vid Katedralskolan i Linköping och undervisar i företagsekonomi, entreprenörskap och företagande. ”Med ett gediget engagemang för såväl entreprenörskap som utbildning arbetar läraren aktivt för att utveckla samarbetet mellan skola och näringsliv och skapa så goda förutsättningar för sina elever som möjligt i framtiden”, lyder delar av motiveringen.

Dag Karlsson, lärare på Katedralskolan och näringslivsdirektör, Pia Carlgren. Foto: Malin Wictorén
Dag Karlsson, lärare på Katedralskolan och näringslivsdirektör, Pia Carlgren. Foto: Malin Wictorén

Utmärkelsen Årets Entreprenörskapslärare delas ut av Linköpings kommun i samarbete med Ung Företagsamhet. Ung Företagsamhet är en ideell oganisation som utbildar barn och ungdomar i entreprenörskap.

Motiveringen för att utse Dag Karlsson till Årets entreprenörskapslärare 2018 lyder:

”Med ett gediget engagemang för såväl entreprenörskap som utbildning arbetar läraren aktivt för att utveckla samarbetet mellan skola och näringsliv och skapa så goda förutsättningar för sina elever som möjligt i framtiden. Genom lärarens brinnande engagemang och intresse inom entreprenörskap i skolan ser läraren till att tidigt väcka intresse för företagande hos sina elever genom processutbildningen UF-företagande och genom sin starka drivkraft att alltid vilja skapa nya vägar och kontakter är läraren aktiv i både nationella och internationella samarbeten inom Ung Företagsamhet. Läraren har satt Linköping på kartan genom sitt arbete med processutbildningen UF-företagande.”

Priset delades ut av näringslivsdirektör Pia Carlgren, Linköpings Kommun.

– Entreprenörskapslärare har en mycket viktig roll i skolan att coacha eleverna till att våga testa sina idéer och tro på sig själva. Dag har långsiktligt utvecklat gymnasieskolans och i synnerhet Katedralskolans samarbete med näringslivet, både regionalt, nationellt och internationellt. Han är en förebild för unga när de vill satsa på entreprenörskap och väl värd utmärkelsen, säger Pia Carlgren.

Dag Karlsson har tidigare i år vunnit ett pris från Kungliga vitterhetsakademien för berömvärd lärargärning. Han vann även utmärkelsen årets entreprenörskapslärare 2016, och vinner återigen eftersom han kontinuerligt utvecklar verksamheten för entreprenörskap framåt inom Katedralskolan och ständigt tar nya steg för att öka gymnasieungdomars intresse för ämnet.

– Det här känns förvånade och underbart. Naturligtvis är jag glad men minst lika glad är jag för alla mina elever på Katedralskolan som lyckas. Vi ser en attitydsförändring kring entreprenörskap, idag vill våra ungdomar arbeta med entreprenörskap och företagssamhet. Det är oerhört glädjande. Det är så klart roligt att detta är andra gången jag får utmärkelsen också, säger Dag Karlsson.

Kontakter

Dag Karlsson, telefon: 0727-26 26 00

Bilder

Dag Karlsson, lärare på Katedralskolan och näringslivsdirektör, Pia Carlgren. Foto: Malin Wictorén
Dag Karlsson, lärare på Katedralskolan och näringslivsdirektör, Pia Carlgren. Foto: Malin Wictorén
Ladda ned bild

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum