RF/SISU

Årets ledare och förening i Stockholmsdistriktet

Dela

Ett stort grattis till Kevin Labady, tränare för Fisksätra IF F06 och Snättringe SK Orientering. Kevin tilldelas RF-SISU Stockholms Utmärkelse Årets barn- och ungdomsledare och Snättringe SK Orientering tilldelas RF-SISU Stockholms utmärkelse Årets barn- och ungdomsförening.

Årets barn- och ungdomsledare

Kevin Labady tog över Fisksätra IF F06 när det var sju spelare. Ett år senare är det mer än dubbelt så många i laget. 

– När jag tog över pratade jag enskilt med alla. Vi pratade om mål och varför de spelade i laget. Är de med för att vinna, ha kul eller bara för vara med sina kompisar? Sedan formade jag verksamheten efter deras svar, säger Kevin Labady och fortsätter:

– Jag vill ge dem en fotbollsutbildning som inte kostar flera 1000 kronor varje år. 

Kevin Labady jobbar helt ideellt.

– Vi kommer från ett område där förutsättningarna historiskt inte alltid varit så bra. De pengar som eventuellt kommer in ska gå direkt till lagkassan.

Han blev positivt överraskad när fick höra att ha tilldelats utmärkelse Årets barn- och ungdomsledare. 

- Det känns jättekul, det kom lite som en chock, säger han.

Läs hela intervjun och juryns motivering här.

För intervjuer, kontakta

Kevin Labady: 073-640 14 77

Årets barn- och ungdomsförening

Gemenskap över generationsgränserna och en träning som är anpassad efter varje individ. I Snättringe SK Orientering är det fokus på att alla ska trivas. 

– Vi är väldigt glada och stolta över att ta emot det här priset, säger Nadja Dahlström, ordförande för Snättringe SK Orientering. 

Varje torsdag året runt ses medlemmarna i skogen vid Källbrink IP i Huddinge för gemensam träning. De yngsta är sex år, de äldsta 70.

– Det är speciellt när man kan träna tillsammans oavsett ålder som i orientering, det skapar en härlig gemenskap och klubbkänsla när barnen kan träna med de som är äldre.

Föreningens låga medlemsavgift på 350 kronor för barn och ungdomar per år sticker ut och gör att verkligen alla kan vara med.

– I medlemsavgiften ingår även alla tävlingar och pannlampa som man kan låna på träningarna, säger Nadja Dahlström. 

Läs hela intervjun och juryns motivering här

För intervjuer kontakta

Nadja Dahlström: 070-459 06 23

Om

RF/SISU
RF/SISURF-SISU Stockholms uppdrag är att utveckla, utbilda, företräda och stödja idrottsföreningarna samt Specialdistriktsförbunden i Stockholmsdistriktet. Vi är landets största distrikt med 3400 föreningar. Vår uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för idrotten i distriktet.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

RF-SISU Dalarna presenterar en ny fond2.7.2021 09:37:47 CEST | Pressmeddelande

RF-SISU Dalarna presenterar en ny fond Yngve Lindvalls Minnesfond Vägen till idrott - Parasport Fonden är initierad av Dalarnas avgående landshövding Ylva Thörn. Citat från landshövding Ylva Thörn: ”Jag är oerhört stolt över att RF-SISU Dalarna via denna fond också lyfter Paraidrottens betydelse för att skapa en mer likvärdig möjlighet för tjejer och killar att utöva sin idrott oavsett funktionshinder.”

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum