Umeå kommun

Årets nationaldagsfirande streamas

Dela

Traditionsenligt har Umeå kommuns nationaldagsfirande alltid genomförts med publik och varit en uppskattad tillställning. Från Gammlia, till Rådhustorget och till fjolårets firande i Döbelns park som lockade närmare 3000 personer. Så stora publikskaror vore en omöjlighet idag men några planer på att ställa in firandet finns inte.

– Med tanke på hur omtyckt nationaldagsfirandet är så kändes det tråkigt att på grund av rådande situation, inte få fira nationaldagen med Umeåborna även 2020. Vi fick tänka om lite helt enkelt, säger Elin Hellrönn, programchef på kulturförvaltningen.

Lördag 6 juni klockan 13.00 kommer firandet direkt hem till Umeåborna istället. I det förinspelade programmet från Väven, närmare bestämt P5s takterass, medverkar Marie-Louise Rönnmark, Fredrik Lindegren, Sofia Jannok med Patrik Backlund, Per Boman, Appendix samt barn ur Vasakyrkans Amigos och Backens musikklass.

Fredrik Lindegren – konferencier
Högtidstal med – Marie-Louise Rönnnmark
Musik med – Sofia Jannok med Patrik Backlund
Mat med – Per Boman
Musik med – Appendix
Nationalsången med barn ur Vasakyrkans Amigos och Backens musikklass

Mer information

Fredrik Lindegren
kulturchef
090-16 34 13
070-603 25 19
fredrik.lindegren@umea.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum