Värmdö Kommun

Årets pedagoger 2022 i Värmdö kommun korade

Dela
Igår uppmärksammades fyra pedagoger i Värmdö kommun lite extra för sitt viktiga arbete och överraskades med varsin nominering till årets pedagog. Grattis Helene, Pia, Andreas och Anneli.

Årets pedagog är ett pris som har delats ut årligen sedan 2013. Syftet med priset är att lyfta och uppmärksamma pedagogers arbete och att inspirera till en ökad kvalitet i förskola och skola.

2022 års vinnande pedagoger är Pia, Andreas, Helene och Anneli och 23 november överraskades de på sina arbetsplatser med blommor och gratulationer av representanter från utbildningsnämnden: utbildningsnämndens ordförande Amie Kronblad (L), 1:a vice ordförande Cecilia Lindberg (M) och 2:a vice ordförande Julia Ekedahl (S).

Pedagogerna tilldelas även 25 000 kronor vardera för vidareutbildning.

-          Som ordförande i Utbildningsnämnden är jag stolt och glad över de fantastiska pedagoger som är verksamma i vår kommun. Att få möjligheten att få uppmärksamma läraryrket och våra skickliga förskolelärare och lärare som gör skillnad varje dag i vår kommun för våra barn och unga är högtidligt och ärofyllt. Viktigt att förstå är att en skicklig pedagog öppnar upp dörrar för livet för våra unga!, säger Amie Kronblad, kommunalråd (L), ordförande utbildningsnämnden.

Nomineringarna

Helene Karlsson i kategori förskola, Ösbydalens förskola

Motivering:

Helene är Årets pedagog 2022 ikategorin Förskola för att hon i total närvaro med barnen låter dem utforska sina egna idéer och ser varje individs behov, både individuellt och i gruppen. Helen, vilken stjärna!

Pia Ennemuist i i kategori förskoleklass-årskurs 3, Ekedalsskolan

Motivering:

Pia är Årets pedagog 2022i kategorin Förskoleklass – åk 3 för att hon är en fantastisk pedagog som fångar elevernas intresse för kunskap, får dem att längta till skolan och gör skolan till en trygg plats att vara på. En förebild för alla barnen!

Andreas Backvall i kategori årskurs 4–6, Lemshaga Akademi

Motivering:

Andreas är Årets pedagog 2022 - kategorin årskurs 4–6 för att han har förmågan att göra varje elev nyfiken och trygg. Han hjälper eleverna att förstå sin potential och upptäcka hur den kan samverka med andra barns styrkor och kunskap. Andreas gör skillnad varje dag i sin roll som lärare!

Anneli Andersson i kategori årskurs 7–9 Kvarnbergsskolan

Motivering:

Anneli är Årets pedagog 2022-kategorin årskurs 7–9 för att hon är en otroligt pedagogisk, motiverande och underbar lärare som fångar upp alla elever, och aldrig ger upp på sina elever oavsett utmaning. En lärare att vara rädd om och väl värd att uppmärksamma!

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 46 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum