Nynäshamns kommun

Årets skärgårdsprofil är korad

Dela

Nu är det klart vem som är Årets skärgårdsprofil. Lars Nyberg från Nacka har fått utmärkelsen för att ha bidragit till att skärgården har tagit flera viktiga steg framåt inom flera sektorer, bland annat skolan och transporter. Lars Nyberg har stått bakom samarbeten som har främjat utvecklingen av skolan samt arbetet med transporter som har varit till gagn för både skärgårdsbefolkning och besöksnäring. Utmärkelsen delades ut vid lördagens Skärgårdsting i Nynäshamn.

Årets skärgårdsprofil Lars Nyberg.
Årets skärgårdsprofil Lars Nyberg.

Skärgårdstinget arrangeras varje år – vartannat år i Nynäshamn och vartannat år på Dalarö i
Haninge kommun. På tinget möts skärgårdsbor, skärgårdsföreningar, experter och politiker för
att debattera och samtala om aktuella skärgårdsfrågor.

I år har Skärgårdstinget 25-årsjubilieum och i samband med det har den nya utmärkelsen Årets skärgårdsprofil instiftats. Utmärkelsen
går till ”en person eller förening som har gjort en betydelsefull insats för skärgården och därmed berikat skärgårdslivet för många andra”.

Juryns motivering

Allmänheten har fått nominera en person eller förening och under lördagen stod det alltså klart att Lars Nyberg blev Årets skärgårdsprofil. Juryns motivering är bland annat:

”Lars Nyberg har genom sitt arbete på Länsstyrelsen bidragit till att skärgårdens utveckling har tagit flera viktiga steg framåt inom flera olika sektorer. Det innebär att fler har möjlighet ta del av allt det som skärgården erbjuder. Lars har på ett lösningsfokuserat sätt, och med ett friskt humör, tagit sig an problemställningar och hittat nya vägar som är till gagn för så väl den bofasta befolkningen som för de tillfälliga besökarna. Efter pensionen håller han alltjämt fast vid skärgården bland annat genom sitt engagemang i Trafikantföreningen, där han tillsammans med andra berikar skärgårdslivet.”

"Bekräftelse på att mitt jobb har satt spår"

– Jag är väldigt stolt och hedrad över att jag har fått utmärkelsen. Grunden för mitt arbete har varit mina deviser ”en levande skärgård i livskraftig miljö både över och under vattenytan” och ”en befolkad skärgård med ett livskraftigt näringsliv”. Utmärkelsen känns som en bekräftelse på att jag i någon mån har jobbat med rätt frågor och att mitt arbete har satt lite spår, säger Årets
skärgårdsprofil Lars Nyberg.

-----------------------------------------------------------------------------------------------Kontaktpersoner:
Daniel Adborn (L), kommunalråd Nynäshamn, 076-125 81 72,
daniel.adborn@nynashamn.se
Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande Haninge, 08-606 47 07,
meeri.wasberg@haninge.se
Lars Nyberg, Årets skärgårdsprofil, ordförande Trafikantföreningen, 070-594 95 78, lars.oa.nyberg@gmail.com

Kontakter

Bilder

Årets skärgårdsprofil Lars Nyberg.
Årets skärgårdsprofil Lars Nyberg.
Ladda ned bild

Om

Nynäshamns kommun
Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 34 Nynäshamn

08-520 680 00https://www.nynashamn.se/

Nynäshamns kommun har närmare 29 000 invånare. Här finns hav, stad och landsbygd. Bra kommunikationer med pendeltåg och motorväg ger tillgång till Stockholms stora utbud och arbetsmarknad. Nynäshamn – där havet och livet möts.

Följ Nynäshamns kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nynäshamns kommun

Fredagar för framtiden på Viaskolan i Nynäshamn - mobilfritt, klimatundervisning, motion och nya vänner står på schemat16.10.2019 07:00:00 CESTPressmeddelande

Viaskolan i Nynäshamn ansluter sig till Fridays for future. ”Fredagar för framtiden på Viaskolan" innebär bland annat att lärarna har stort fokus på klimatet i undervisningen, att mobiltelefonerna lämnas hemma och att elever och personal hälsar på minst en person man inte känner. Samtidigt lanserar skolans rektor begreppet Smarta telefoner = osmarta elever.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum