Huddinge Kommun

Årets Skolledarpris - Semira Vikström, rektor på Visättraskolan i Huddinge

Dela

Grattis till rektor Semira Vikström, Visättraskolan i Huddinge som i dag tilldelas Sveriges Stora Skolledarpris i samband med Nordiska Skolledarkongressen i Göteborg.

Årets Skolledarpris går till Semira Vikström, rektor på Visättraskolan i Huddinge. Foto: Huddinge kommun.
Årets Skolledarpris går till Semira Vikström, rektor på Visättraskolan i Huddinge. Foto: Huddinge kommun.

Stora Skolledarpriset är Sveriges största pris till en skolledare i förskola och skola, och delas ut i samband med den digitala Nordiska Skolledarkongressen den 24 och 25 november i Göteborg. Priset delas ut vartannat år, Semira Vikström, rektor Visättraskolan i Huddinge, var finalist 2018. I år är hon vinnare av priset!

- Jag är överväldigad. Det här är fantastiskt stort. Det är ett otroligt fint och ärofyllt pris, säger en tagen Semira Vikström efter att priset har tillkännagivits.

Extraordinära insatser
Priset ska gå till en skolledare som i sin yrkesutövning bottnar i Sveriges Skolledarförbunds etiska kod, som gör extraordinära insatser, vidgar perspektiven, ständigt arbetar med förbättringar och uppmuntrar mångfald. Prissumman är på 100 000 kr och får användas fritt av pristagaren.

Sveriges Skolledarförbund vill med priset lyfta betydelsen av gott ledarskap och skapa intresse för ett framgångsrikt ledarskap.

Juryns motivering:

”Semira Vikström har genom ett närmast outtröttligt engagemang och systematiskt angreppsätt visat att det går att bygga starka och robusta verksamheter i områden med socioekonomiska utmaningar”.

I juryns motivering beskrivs ditt outtröttliga engagemang, vad tar du den kraften ifrån?
- Jag tycker ju att det är roligt - mitt jobb är fantastiskt roligt! Sedan ger det energi när man ser att arbetet ger goda resultat och att det man gör är framgångsrikt. Det göder varandra!.

Vad är du mest stolt över att ha åstadkommit hittills på Visättraskolan?
- Det viktigaste i mitt jobb är att skapa goda förutsättningar för att personalen ska kunna göra ett bra jobb ute i verksamhet, och att de är med och vill vara med. Det jag är mest stolt över är att jag har en personalgrupp som gläds med mig i det här och att vi byggt upp en anda där vi stöttar varandra och vi gör det här jobbet tillsammans. Jag är stolt över att vi är en skola där man trivs - som medarbetare, elev och skolledning. 

En god förebild
-Vi är jätteglada över att ha duktiga skolledare i vår organisation, Semira är en god förebild för många och hon delar gärna med sig av sina erfarenheter både inom Huddinge kommun och nationellt, säger Anna-Karin Mäntylä, verksamhetschef grundskola i Huddinge kommun.

Prisutdelningen följdes av ett samtal mellan de tre finalisterna Semira Vikström, Visättraskolan, Huddinge kommun, Jonas Frankel, Sundsgymnasiet, Vellinge kommun, Helena Öhman, Töreskolan, Kalix kommun och förbundsordförande Matz Nilsson.

För mer information:
Ann Kristin Rönnerbäck, pressansvarig, Hudidnge kommun, 08-535 301 71, ann-kristin.ronnerback@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

Årets Skolledarpris går till Semira Vikström, rektor på Visättraskolan i Huddinge. Foto: Huddinge kommun.
Årets Skolledarpris går till Semira Vikström, rektor på Visättraskolan i Huddinge. Foto: Huddinge kommun.
Ladda ned bild

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 112 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum