Stockholms stad

Årets S:t Eriksmedaljörer utsedda

Dela
Stockholms stads kommunstyrelse delar sedan 1938 ut S:t Eriksmedaljen till stockholmare som genom sin verksamhet eller insatser anses förtjänta av en sådan utmärkelse från staden.

2022 års S:t Eriksmedaljörer är:

Maja Hagerman, historiker, författare, vetenskapsjournalist och tv-producent
Maja Hagerman har skrivit sju fackböcker om svensk historia och producerat ett tiotal historiska dokumentärer för SVT. Hon lyckas på ett unikt sätt, i samarbete med ny och pågående forskning, skriva spännande och medryckande böcker som lockar nya läsargrupper att ta del av vår gemensamma historia. Hon är även hedersdoktor vid Uppsala universitet samt en flitigt anlitad föredragshållare.

Hans Ulfvebrand, kyrkoherde och domprost
Hans Ulfvebrand prästvigdes 1977. Han var kyrkoherde i Sofia församling 1992 till 2013 och sedermera domprost – alltså kyrkoherde i domkyrkoförsamlingen – fram till pensioneringen 2020. Hans Ulfvebrands prästgärning har kännetecknats av öppenhet, generositet och prestigelöshet. Han ser och möter alla med respekt och har gjort stora insatser för att stärka det diakonala arbetet i Stockholm.

Robert Weil, mecenat, filantrop och finansman
Robert Weil är en modern mecenat och filantrop som genom Robert Weil Family Foundation i många år stöttat unga berättare, dansare och formgivare. Stiftelsen, som bär hans namn, verkar också för att motverka antisemitism och främja förståelse och konstruktiva samtal mellan judar och muslimer och på detta sätt skapa social hållbarhet och gemenskap för framtiden.

S:t Eriksmedaljen

Kontakter

StadsledningskontoretPresskontakt

Svarar på frågor som rör stadsledningskontorets verksamhetsområden. Kan lotsa journalister till rätt presskontakt inom Stockholms stad.

Tel:08-508 29 999redaktion@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms nya landmärke för kultur och evenemang är döpt2.6.2023 07:28:35 CEST | Pressmeddelande

Under gårdagen togs ett spadtag, och scenen i Gasklocka 2 döptes till Gasometer. När den öppnar hösten 2026 kommer den stora scenen att rymma 1 750 platser för sittande publik och med stående publik kan Gasometer ta emot 2 300 personer. Samtidigt namngavs också restaurangen och evenemangsplatsen på scenbyggnadens tak. Den kommer att heta Dome och anspelar på den rymdkänsla det kommer att bli med 17 meter upp till Gasklockans innertak. Här kommer det att finnas plats för upp till 1 000 gäster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum