Enköpings kommunEnköpings kommun

Årets Trädgårdsdag blir annorlunda

Dela

Osäkerheten med corona gör att vi i år måste tänka om. Årets Trädgårdsdag blir i stället en hel trädgårdsvecka i början av september. Det kommer se annorlunda ut – på ett spännande sätt. Bland annat blir det premiär för 13 digitala visningar av idéträdgårdar.

Föreningar och företag kommer att kunna fylla veckan med erbjudanden, digitala föreläsningar och andra programpunkter som kan genomföras på ett smittsäkert sätt. Allt kommer att samlas på Trädgårdsdagens webbplats.

Digitala visningar av idéträdgårdar

Under Trädgårdsveckan blir det premiär för 13 digitala visningar av våra olika idéträdgårdar. I dem får man lära känna människan eller företaget bakom trädgården. Arbetet är redan igång. Förra veckan var Filmfinety Studios, produktionsbolaget som ska göra filmerna, på plats i Enköping. De digitala rundvandringarna kommer att ha premiär under Trädgårdsveckan och blir sedan ett fast inslag.

– Det känns bra att göra någonting som lever längre än bara under själva veckan. Det är många som inte har möjlighet att ta sig ut och se våra vackra parker, även när vi inte är mitt i en pandemi. Så det känns väldigt kul att göra idéträdgårdarna tillgängliga både för de som inte bor i Enköping och för alla kommuninvånare som av någon anledning har svårt att ta sig ut, säger Jenny Persson, kommunikatör.

Filmfinety började filma några idéträdgårdar förra veckan för att kunna visa hur de ser ut under olika säsonger. Till de vackra filmklippen kommer de sedan att lägga till intervjuer med människorna bakom trädgården som berättar om sina tankar kring gestaltningen och arbetet.

– I filmerna kommer man kunna få reda på mycket om idéträdgårdarna och människorna bakom. Jag tror det kan vara intressant för många, dels för de som är väldigt trädgårdsintresserade, men också för de som bara passerar förbi längs Åpromenaden. De kan läsa om visningen på skylten och kan lätt ta del av den med sin egen mobiltelefon. Det känns därför helt rätt i tiden att göra visningarna digitala, säger Jenny Persson.

Nästa år hoppas vi såklart att pendemin är över och att vi kan ha en Trädgårdsdag på plats igen i Enköpings parker och gator.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum