Göteborg & Co AB

Årets UF-Företag heter Läsa och Lära UF

Dela

Läsa och Lära UF från Polhemsgymnasiet tog hem guldet i den mest prestigefyllda tävlingskategorin Årets UF-företag. Läsa och Lära UF har tagit fram en bok och ett armband som gör den yngsta generationen mer medvetna om FN:s 17 globala målen för hållbar utveckling. Priset delades ut den 18 mars under en digital ceremoni, som ersatte den traditionella UF-mässan, och sändes live från Studio Gothia.

Läsa och Lära UF – Vinnare av Årets UF-företag 2021 Foto: Frkn Falkman
Läsa och Lära UF – Vinnare av Årets UF-företag 2021 Foto: Frkn Falkman

− Årets UF-tävling bjöd inte bara på kreativa och hållbara företagsidéer, den säkrar också entreprenörskapet och framtidens nyföretagande. Det känns fantastiskt att kunna gratulera de värdiga vinnarna av årets UF-företag, Läsa och Lära UF som på ett pedagogiskt sätt lär ut om de så viktiga globala målen, säger Kristin Mari Riera, projektledare på Näringslivsgruppen, Göteborg & Co.

Näringslivsgruppen på Göteborg & Co som har varit partner till Ung Företagsamhet Göteborg i snart 30 år står som tävlingsvärd för priset Årets UF-företag. Priset delades ut av Kristin Mari Riera, projektledare på Näringslivsgruppen, Göteborg & Co med följande jurymotivering: ”Med ett tydligt kundfokus har ni hittat den pedagogiska formeln – att förstå sig på de globala hållbarhetsmålen. Med ett stort driv och kreativitet, en bra story och riskbenägenhet, har ni tillsammans bidragit till en bättre planet!”

De unga entreprenörerna tog dessutom hem första priset i tävlingarna Årets Vara och Årets Socialt Hållbara UF-företag. Nu väntar tävlande i SM i Stockholm som likt förra året kommer bli ett digitalt evenemang.

– Det har varit så otroligt hög kvalité på alla UF-företag i år. Vi vill verkligen tacka våra rådgivare och lärare för allt deras stöd. Det har varit många sena nätter innan vi äntligen kunde hålla vår bok i handen, säger Astrid Kahlman, VD på Läsa och Lära UF.

På prispallen för Årets UF-företag utsågs även Normal UF till andrapristagare, företaget som skapat en kroppsinkluderande målarbok för barn och unga. Tredje platsen kammade Gotteborg UF hem med sin kokbok ” En smak av Göteborg” innehållande recept och historier från kända göteborgare som hyllar stadens 400-årsjubileum. Båda UF-företagen kommer från Kitas gymnasium.

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som ger möjlighet till gymnasieelever att starta och driva företag under ett läsår.

UF-företagande läsåret 2020/2021 i korthet:

  • Läsåret 2020/2021 driver 34 676 gymnasieelever UF-företag i Sverige. Av
  • dessa är 2782 i Göteborg.
  • UF-företagande bedrivs på 601 gymnasieskolor i Sverige och 46 skolor i
  • Göteborg.
  • 124 UF-lärare är i år engagerade i Göteborg.
  • Programmen i Göteborg där flest elever finns är: ekonomiprogrammet,
  • teknikprogrammet och handels- och administrationsprogrammet.

Näringslivsgruppen på Göteborg & Co är en plattform för samverkan mellan näringsliv, organisationer, kommuner och akademi som verkar för att stärka och utveckla Göteborgs konkurrens- och attraktionskraft. Genom initiativ och projekt stimulerar Näringslivsgruppen till långsiktig kompetensförsörjning och inkludering för att bidra till en attraktiv, levande och hållbar storstadsregion.

Nyckelord

Kontakter

Kontakt:

Sofia Lundahl (talesperson), Regionchef Ung Företagsamhet i Göteborgsregionen
Tel: 031-38 70 404, e-post: sofia.lundahl@ungforetagsamhet.se

Julia Roempke (kontaktperson), pressansvarig
Tel: 076-321 53 53, e-post: julia.roempke@ungforetagsamhet.se

Bilder

Läsa och Lära UF – Vinnare av Årets UF-företag 2021 Foto: Frkn Falkman
Läsa och Lära UF – Vinnare av Årets UF-företag 2021 Foto: Frkn Falkman
Ladda ned bild

Länkar

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Dansare, bildkonstnär, musiker och skulptör - de tolkar regn i Artists in Residence i Göteborg13.4.2021 07:57:26 CEST | Pressmeddelande

Nu är det klart vilka konstnärer som kommer att tolka regn i det konstnärliga utbytet mellan 400-åringarna Borås, Piteå, Luleå och Göteborg. Det blir bildkonstnären Amanda Mendiant, Piteå, skulptören Odysseas Pappas, Borås, dansaren Jenny Schinkler, Luleå och musikern Johan Björklund, Göteborg. AiR 4x400 år, Artist in Residence, är ett samarbetsprojekt och konstnärligt utbyte mellan städerna som alla fyller 400 år 2021.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum