Upplands Väsby kommun

Årets Väsbybo 2018 hjälper andra att hjälpa

Dela

Utmärkelsen Årets Väsbybo 2018 tilldelas Maria Anna Eliasson, en eldsjäl som bidrar till att göra Väsby till en bättre plats genom Facebook-gruppen ”Behövande i Upplands Väsby”.

På nationaldagen presenterades Årets Väsbybo 2018 och utmärkelsen tilldelades Maria Anna Eliasson. Maria grundade och administrerar Facebook-gruppen ”Behövande i Upplands Väsby. Gruppen har nästan 900 medlemmar och där kan Väsbybor få hjälp av andra när pengarna tryter.

- Det är en stor ära och lite nervöst, berättar Maria. Jag trodde såklart inte att jag skulle vinna någonting sådant, men jag förstår att jag uppenbarligen har gjort någonting bra för andra människor. Det känns jätteroligt.

Maria är uppväxt i Väsby och föddes på Löwenströmska sjukhuset för snart 41 år sedan. Hon jobbar som skyddsvakt på Arlanda sedan 15 år tillbaka och bor i Väsby med sambo och två barn. På fritiden fiskar hon gärna, bland annat runt Mälaren.

Så här lyder motiveringen:

”Ett ord återkommer i de många nomineringarna av Maria Eliasson: hjärta. Ett hjärta av guld, ett stort hjärta, ett öppet hjärta, ett varmt hjärta. Maria Eliasson startade Facebook-gruppen ”Behövande i Väsby” där hon hjälper andra att hjälpa de som behöver. Genom gruppen skapar Maria möjligheter för många att hjälpa fler. En plattform för värme, medmänsklighet och engagemang. Det tror vi skapar ringar på vattnet så att värmen strålar ut och de goda gärningarna sprider sig. Och Maria ser till att det sker. Vi vet alla hur mycket det är med vardag, jobb, hämtningar, lämningar, middagar och pusselbitar som ska falla på plats. I Marias vardagspussel skapar hon plats för att fler ska få en mysig fredag, en guldkant på högtidsdagen eller helt enkelt mat i magen när kassan är tom.

Som en av de som nominerat Maria skriver: ”Hon hjälper oss som vill hjälpa att hjälpa. Vi som tänker att vi vill stötta de som behöver ekonomisk hjälp, bidrag med kläder, saker, mat - men vi orkar själva inte att ordna det praktiska och se till att bidraget hamnar rätt, det gör Maria, och det beundrar jag henne för” – det gör vi också. Därför går utmärkelsen Årets Väsbybo 2018 till Anna Maria Eliasson.”

Årets Väsbybo ska vara boende i Upplands Väsby eller ha en stark anknytning till kommunen. Förra året utsågs John-Eric Ericsson, 84 år för sitt mångåriga engagemang för kommunen och som under många år lett uppskattade studiecirklar i datakunskap för seniorer. Bland tidigare vinnare av utmärkelsen Årets Väsbybo finns: Josefin Lillhage, simmerska, Stig H Johansson, travkusk och hårdrocksgruppen H.E.A.T.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum