BelysningsbranschenBelysningsbranschen

Årets vinnare stilbildande för framtidens arbetsplatser

Dela

Microsofts nya kontor i Stockholm city är årets vinnare av Svenska Ljuspriset. Ljusdesignteamet har här lyckats skapa en visuell upplevelse och en dynamisk, stimulerande ljusmiljö av sällan skådat slag. Priset delades ut den 9 september på Cirkus i Stockholm och i en tuff konkurrens fick ytterligare två projekt, Uplands Enskilda Bank i Uppsala samt Västerbron i Stockholm ett hedersomnämnande.

Microsoft vinnande kontor i Stockholm city, foto: Måns Berg
Microsoft vinnande kontor i Stockholm city, foto: Måns Berg

Vinnarprojektet, Microsofts nya Stockholmskontor, är en kreativ och öppen plats som stöder företagets aktivitetsbaserade arbetssätt Det Nya Arbetslivet. Inspiration till inrednings-konceptet At home in Stockholm har hämtats ur de skandinaviska årstiderna, för att skapa en föränderlighet genom lokalerna. Människan och naturen står i centrum  och fokus ligger på en en varierad och hälsosam upplevelse både vad gäller funktion, ljussättning, färger och material. 

Ljusdesignteamet har skapat en stimulerande ljusmiljö på ett djärvt och nytänkande sätt. Enligt juryn är slutresultatet så imponerande att det mynnar ut i en innovativ och stilbildande modell som banar väg för framtidens arbetsplatser.

Sofie Bamberg och Anna Ekberg från Paloma Design Studio är med och kammar hem det årliga prestigepriset redan för andra gången. Så sent som för två år sedan vann de Svenska Ljuspriset för sin ljussättning av stjärnkrogen Restaurant Frantzén i Stockholm.

JURYMOTIVERINGEN:
”Projektet har förverkligats genom en gemensam tydlig vision som bygger på samverkan och inkluderande helhetssyn. Med ingående förståelse för visuell upplevelse skapas en stimulerande ljusmiljö som erbjuder dynamisk balans mellan ljus och mörker. Här presenteras modiga lösningar som tyder på gedigen kunskap och omsorg om samspelet mellan ljus, färg och material.

Med ett brinnande engagemang och självförtroende har designteamet lyckats involvera, inspirera och motivera till djärv och nytänkande ljusdesign. Resultatet har mynnat ut i en innovativ och stilbildande modell som banar väg för framtidens arbetsplatser.”

 

MEDVERKANDE – MICROSOFTS KONTOR I STOCKHOLM:
Beställare: 
Microsoft
Ljusdesign: Paloma Design Studio
Hyresgästens arkitekt/inredningsarkitekt: MER arkitekter
Elkonsult: Tjuren
Elentreprenör: K4

 

***

Fakta om Svenska Ljuspriset
Svenska Ljuspriset är en årlig tävling som syftar till att uppmärksamma den höga nivån av ljusplanering i Sverige och vill lyfta fram projekt där ljus använts på föredömligt sätt för att förstärka anläggningens funktion och arkitektur. Juryn bedömer såväl visuella, estetiska, funktionella, tekniska, som driftsekonomiska aspekter. I årets tävlingsomgång tävlar projekt färdigställda under 2019.

Tävlingen har en lång tradition och arrangeras nu för 28:e året i rad. Det är många prestigeprojekt som kammat hem priset under årens lopp. Förra året vanns tävlingen av den unika studiemiljön, Ekomikums läsesal vid Uppsala universitet.

Arrangörer är de tre belysningssällskapen: Sydljus, Västsljus och Svenska Belysningssällskapet tillsammans med tidningen Ljuskultur.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

För mera information, kontakta: Mervi Rokka, telefon: 070 211 4541, e-post: mervi.rokka@ljuskultur.se. För en intervju med vinnarna, kontakta Paloma Design Studio, Jenny Loqvist: tel 073-673 43 96, e-post: jenny@palomadesignstudio.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Microsoft vinnande kontor i Stockholm city, foto: Måns Berg
Microsoft vinnande kontor i Stockholm city, foto: Måns Berg
Ladda ned bild
Ljusets variationer inspireras av de fyra årstiderna hos Microsoft. Foto: Måns Berg
Ljusets variationer inspireras av de fyra årstiderna hos Microsoft. Foto: Måns Berg
Ladda ned bild
Inredningen och ljussättning i ett fint samspel, inredning: MER arkitekter, ljusdesign: Paloma Design Studio. Microsofts kontor i Stockholm - vinnare av Svenska Ljuspriset.
Inredningen och ljussättning i ett fint samspel, inredning: MER arkitekter, ljusdesign: Paloma Design Studio. Microsofts kontor i Stockholm - vinnare av Svenska Ljuspriset.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Belysningsbranschen
Belysningsbranschen
Box 12653
112 93 Stockholm

http://www.belysningsbranschen.se

Belysningsbranschen är huvudorganisation för Sveriges tillverkare och importör av ljuskällor, belysningsarmaturer och komponenter. Vi har som verksamhetsmål att skapa intresse, sprida kunskap och verka för ökad kvalitet på belysning i den offentliga miljön. 

https://belysningspodden.podbean.com/

Följ Belysningsbranschen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Belysningsbranschen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum