Stockholms stad

Årets yrkeslärare ser till att alla elever trivs på Stockholms hotell- och restaurangskola

Dela

I 35 år har yrkesläraren Jan Sahlin sett till att nybakade studenter är redo att gå ut i arbetslivet inom konditoribranschen. Jans yrkesskicklighet och hans förmåga att möta alla elever gör att han erhåller en stor respekt från branschen, kollegor och framför allt sina elever. Nu hyllas Jan med att tilldelas utmärkelsen Årets yrkeslärare.

Jan Sahlin från Stockholms hotell- och restaurangskola är årets yrkeslärare. Foto: Worldskills Sweden
Jan Sahlin från Stockholms hotell- och restaurangskola är årets yrkeslärare. Foto: Worldskills Sweden

Jan var överraskad och glad när han mottog priset av organisationen Worldskills Sweden som arrangerade tävlingen.

- Jag fattar inte riktigt, jag har fortfarande svårt att förstå, men det känns stort. Jag är inte van att få sådana här priser men det är hedrande och jag blir berörd. Mitt sätt att undervisa handlar framförallt om att se till att eleverna trivs, jag tror det är grunden för ett bra lärande. Bra bemötande är a och o, säger Jan.

Jan Sahlin delar priset med Anna Toft Mellerot, yrkeslärare på hotell- och turismprogrammet på Ester Mosessons Gymnasium i Göteborg.

Juryns motivering

Jan är en entusiasmerande, positiv och skicklig yrkeslärare som leder sina elever med glädje till hantverkets alla underbara hemligheter. Jan är en av de mest kompetenta, positiva och lösningsorienterade yrkeslärare inom bageri/konditori som vi har i landet.

Med varsam hand lotsar Jan eleverna i den takt han anser bäst passar elevens utveckling. Jan har också en förmåga att alltid gå de där extra stegen för att hjälpa eleverna i sin utveckling.

Jans yrkesskicklighet och hans sätt som yrkeslärare gör att han erhåller en stor respekt från branschen, kollegor och framför allt sina elever. Lyhört och intresserat lyssnar Jan på branschens önskemål och anpassar detta för att matcha sina elever till branschens behov.

Jan Sahlin är en av två pristagare i kategorin årets yrkeslärare. Den andra pristagaren är Anna Toft Mellerot, yrkeslärare på hotell- och turismprogrammet på Ester Mosessons Gymnasium i Göteborg.

Information och kontakt 

Stockholms hotell- och restaurangskola

Fakta om Worldskills Sweden

WorldSkills Sweden är ett samarbete mellan Svenskt Näringsliv, LO, Skolverket, Utbildningsdepartementet och Myndigheten för yrkeshögskolan. Utöver dessa parter medverkar även branschorganisationer, yrkesnämnder, skolor och företag.

WorldSkills Sweden har i uppdrag att arbeta med att höja attraktionskraft, status samt kvalitet för yrkesutbildning. Det uppnås bland annat genom att anordna och driva yrkestävlingar som Yrkes-SM samt ansvara för det svenska Yrkeslandslagets deltagande i Yrkes-EM och Yrkes-VM

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Jan Sahlin från Stockholms hotell- och restaurangskola är årets yrkeslärare. Foto: Worldskills Sweden
Jan Sahlin från Stockholms hotell- och restaurangskola är årets yrkeslärare. Foto: Worldskills Sweden
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

En bra skola för alla

Vi på utbildningsförvaltningen arbetar utifrån visionen om en bra utbildning för alla barn i Stockholm, oavsett bakgrund. Stockholms stads skolor är öppna för alla. Elevernas förutsättningar, deras motivation, lärandet och vart de är på väg är vårt fokus. Stadens skolor är väl ansedda och det är alltid nära till en skola med hög kvalitet. Från förskola till gymnasium har elever och föräldrar ett stort inflytande och möjlighet att välja mellan ett brett utbud av olika pedagogiska inriktningar.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum