Åre 2019

Årevägen vid Nationalarenan stängs av i förebyggande syfte

Dela

Från och med 10.00 till 19.00 torsdag 14 februari 2019 stängs Årevägen från Kabinbanevägen till Kallströms väg av för allmän trafik. Det är en förebyggande åtgärd för att kunna transportera personal och åkare i händelse av hårt väder.

Vägen mellan Kallströmsväg och Kabinbanevägen stängs av.
Vägen mellan Kallströmsväg och Kabinbanevägen stängs av.

För trafikanter som kommer från Duved längs Årevägen och ska in i Åre by kan ta Kallströms väg till E14 och köra ner vid Kabinbanan. Trafikanter som kommer längs Årevägen i riktning mot Duved rekommenderas att köra upp på E14 via Stationsvägen eller Kabinbanevägen.

Endast fordon med tillstånd kan nyttja vägsträckan.

Har du frågor? Kontakta oss på info@are2019.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vägen mellan Kallströmsväg och Kabinbanevägen stängs av.
Vägen mellan Kallströmsväg och Kabinbanevägen stängs av.
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum