Uppsala stift

Ärkebiskop Antje Jackelén visiterar Vaksala församling

Dela

Var möts vi? Det är temat när ärkebiskop Antje Jackelén visiterar Vaksala församling för att bland annat samtala om kyrkorummet som mötesarena och om var kyrkan och kommunens uppdrag möts.

Foto: Magnus Aronson /IKON
Foto: Magnus Aronson /IKON

Utöver nedanstående offentliga programpunkter kommer visitationen innehålla möten med boende och yrkesverksamma i församlingen, kommunföreträdare, förtroendevalda, volontärer och ideella, anställda medarbetare, deltagare i församlingens verksamheter, ekumeniska kontakter med flera.

Alla i församlingen är varmt välkomna att delta i gudstjänster och andra offentliga samlingar under visitationen.  

Tisdag 8 mars

10.30 Kommunens uppdrag och kyrkans uppdrag, var möts vi? Vaksala kyrkcentrum

19.30 Samtal om kyrkorummet som mötesarena, Vaksala kyrka 

Onsdag 9 mars

09.00 Morgonbön, Samtal om kyrkorummet som mötesarena, Årstakyrkan 17.30 Samtal om kyrkorummet, Salabackekyrkan 18.00 Mässa med musik, Salabackekyrkan

Söndag 13 mars

11.00 Visitationshögmässa, Vaksala kyrka Kyrkkaffe, Vaksala kyrkcentrum, Ärkebiskopen står till förfogande för frågestund

Om visitation

Visitationen är en avstämning kring arbetet med församlingens grundläggande uppgift och en genomgång av förvaltningen. Det är ett tillfälle till samtal om församlingens liv och arbete, med utgångspunkt i församlingsinstruktionen. I Uppsala stift visiteras församlingarna av biskopen vart åttonde år. Församlingarna i Uppsala kontrakt visiteras av ärkebiskop Antje Jackelén.

Vid frågor kontakta Mikael Stjernberg, Pressekreterare Ärkebiskopen

018-16 94 19

072-237 28 86

Bilder

Foto: Magnus Aronson /IKON
Foto: Magnus Aronson /IKON
Ladda ned bild

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2021-12-31) 827 604 personer varav 56,5 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. Från och med 1 januari 2022 omfattar Uppsala stift sammanlagt 121 församlingar. Flera församlingar kan samverka i ett pastorat. 95 av stiftets församlingar samverkar i 25 pastorat och 26 församlingar är självständiga enheter med egen ekonomi.

Läs mer om Uppsala stifts församlingar och pastorat på Uppsala stifts hemsida.

 

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum