Svenska kyrkan

Ärkebiskopen programledare i Karlavagnen

Dela

Ärkebiskop Antje Jackelén är en av programledarna i årets upplaga av Karlavagnen Sommarkväll i Sveriges Radio P4. Måndagen den 26 juni kan lyssnarna samtala med ärkebiskopen om hur deras tro ser ut.

Den 26 juni är ärkebiskop Antje Jackelén programledare i Karlavagnen i P4.
 

– Vi har alla olika tankar och erfarenheter av tro, och att dela dessa är givande. I Sverige sägs det ibland att tro är något privat, men den påverkar ju hela livet. Tro är personlig snarare än privat, säger ärkebiskop Antje som är en av årets debutanter i programledarrollen.

Det är sjätte året i rad som Karlavagnen leds av ett antal kända svenskar som samtalar med lyssnarna om ämnen som programledarna själva valt och som är angelägna för dem. I år är det hela 27 programledare, varav 24 debutanter.

Karlavagnen Sommarkväll sänds i P4 från den 12 juni till och med den 18 augusti kl. 21.40-00.00. Programmen sänds direkt på Sveriges Radios webbplats och Sveriges Radio Play, men kan också höras i efterhand.

Läs mer på Sveriges Radios webbplats

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Nya avsnitt i ärkebiskopens podcast13.2.2019 07:43:56Pressmeddelande

En rabbin, en tidigare partiledare och en docent i filosofi – det är några av vinterns gäster i ärkebiskop Antje Jackeléns podcast "Prata till punkt med ärkebiskopen". Sammanlagt är fyra avsnitt inplanerade i februari och mars, det första finns nu tillgängligt i vanliga poddkanaler. Det är ett samtal med författaren och samhällsdebattören Anders Wijkman om hur viktigt civilsamhället är i klimatfrågan, att det behövs en reformation av ekonomin, och om den svårfångade balansen mellan hot och hopp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum