Svenska kyrkan

Ärkebiskopen programledare i Karlavagnen

Dela

Ärkebiskop Antje Jackelén är en av programledarna i årets upplaga av Karlavagnen Sommarkväll i Sveriges Radio P4. Måndagen den 26 juni kan lyssnarna samtala med ärkebiskopen om hur deras tro ser ut.

Den 26 juni är ärkebiskop Antje Jackelén programledare i Karlavagnen i P4.
 

– Vi har alla olika tankar och erfarenheter av tro, och att dela dessa är givande. I Sverige sägs det ibland att tro är något privat, men den påverkar ju hela livet. Tro är personlig snarare än privat, säger ärkebiskop Antje som är en av årets debutanter i programledarrollen.

Det är sjätte året i rad som Karlavagnen leds av ett antal kända svenskar som samtalar med lyssnarna om ämnen som programledarna själva valt och som är angelägna för dem. I år är det hela 27 programledare, varav 24 debutanter.

Karlavagnen Sommarkväll sänds i P4 från den 12 juni till och med den 18 augusti kl. 21.40-00.00. Programmen sänds direkt på Sveriges Radios webbplats och Sveriges Radio Play, men kan också höras i efterhand.

Läs mer på Sveriges Radios webbplats

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Internationell biståndsallians möts i Uppsala19.10.2018 10:57Pressmeddelande

Den 27 oktober till 1 november håller ACT-alliansen sin tredje generalförsamling i Uppsala, med 350 deltagare från hela världen. ACT-alliansen är en av världens största biståndsallianser, där Svenska kyrkan och Diakonia är svenska medlemmar. Bland inbjudna gäster finns FN:s vice generalsekreterare, Amina Mohammed, högsta chefen för FN-organet UN Women, Phumzile Mlambo-Ngcuka, biståndsminister Isabella Lövin samt Carin Jämtin, generaldirektör för Sida.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum