Arla

Arla börjar året med att plastbanta

Dela

Förra året köpte svenska konsumenter närmare 4,5 miljoner yoghurthinkar från Arla Köket®. Nu får yoghurtklassikerna nya förpackningar med mindre plast. Totalt handlar det om en plastminskning på ungefär 30 ton per år*. De nya yoghurthinkarna är en del av Arlas ambitiösa förpackningsstrategi för minskad klimatpåverkan.

”Våra yoghurtar av grekisk och turkisk karaktär är populära runt om i landet. Att kunna erbjuda konsumenterna en förpackning med mindre plast känns helt rätt. Hinken går självklart även att återvinna precis som tidigare, men ett tips är att spara hinken och använda den till annan förvaring efter att yoghurten är slut”, säger Sophia Inserte Roos, produktansvarig matyoghurt, Arla Sverige.

De populära matyoghurtarna från Arla Köket® kommer nu att säljas i en ny förpackning som innehåller 18 procent mindre plast än den tidigare förpackningen. Det innebär att Arla minskar mängden plast i sina matyoghurtförpackningar med runt 30 ton per år*. Att kontinuerligt förbättra förpackningarna genom att minska mängden plast och öka återvinningsgraden där så är möjligt är ett centralt fokus för Arla.

”Förra året minskade vi mängden plast i våra förpackningar med närmare 60 ton. Under 2022 och framåt är planen att fortsätta förbättra våra förpackningar. Att vi minskar plasten i förpackningen till våra klassiska matyoghurtar är därför ett steg i helt rätt riktning sett till vår strategi”, säger Victoria Olsson, hållbarhetschef, Arla Sverige.

De nya yoghurthinkarna finns i butik från april 2022. Plasten i hink och lock är PP (polypropen) och sorteras som plastförpackning.


Arlas målsättningar för förpackningar:

  • 100 procent återvinningsbara förpackningar för Arlas egna varumärken år 2025 (2021: ca 90%)
  • 0 procent nytillverkad fossilbaserad plast i förpackningar för Arlas egna varumärken år 2030 (2021: ca 84%)


*Baserat på 2021 års försäljning.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Arla Köket® Turisk Yoghurt 1000g
Arla Köket® Turisk Yoghurt 1000g
Ladda ned bild
Arla Köket® Grekisk Yoghurt 1000g
Arla Köket® Grekisk Yoghurt 1000g
Ladda ned bild
Arla Köket® Turkisk Yoghurt Laktosfri 1000g
Arla Köket® Turkisk Yoghurt Laktosfri 1000g
Ladda ned bild

Om

Arla
Arla
Rättarvägen 3
169 68 SOLNA

08−789 50 00https://www.arla.se/

 

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 8 900 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Med visionen att skapa framtiden inom mejeri för att sprida hälsa och inspiration i världen, helt naturligt, är Arla i Sverige hem åt älskade varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden. I dag har Arla 12 mejerier i Sverige som drivs till 100% på grön el och alla egna tunga transporter är fossilfria.

 

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

Arla Familjefavoriter Humlan – en ekologisk ost som gör livet lättare för pollinerare28.4.2022 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu lanserar Arla hårdosten Humlan; ett ekologiskt tillskott i populära serien Familjefavoriter med prisvärda och milda ostar som passar hela familjen. Utöver att vara en välsmakande hårdost gör Humlan det enkelt och mer tillgängligt för fler konsumenter att välja ett ekologiskt alternativ i matbutiken. I samband med lanseringen av osten vill Arla lyfta pollinerares betydelse för biologisk mångfald samt uppmuntra konsumenter att hjälpa pollinerare med enkla tips och inspiration. Humlan finns i de flesta butiker från vecka 19.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum