Arla

Arla lanserar ny Mini-yoghurt

Dela

Nu gör en efterlängtad nyhet entré i yoghurt-hyllan när Arla släpper en naturell mini-yoghurt med låg fetthalt 0,1 %, som inte kompromissar med vare sig smak eller krämig konsistens. Mini-yoghurten kommer lagom till vårens intåg och passar utmärkt både till mellanmålet och frukosten. Perfekt när man är sugen på något gott!

Oavsett om du är på jakt efter en bra start på dagen eller extra mellanmål på eftermiddagen är yoghurt ett utmärkt val. Nu lanserar Arla en ny naturell Mini-yoghurt som har riktigt låg fetthalt, bara 0.1% fett. Utan att kompromissa med vare sig smak eller krämighet. Den nya yoghurten innehåller enbart 37 kcal per 100 milliliter. Ät den som den är eller kombinera den gärna med müsli, flingor, frukt eller bär.

"Det finns idag en ökad efterfrågan på yoghurt med låg fetthalt. Just nu är sortimentet för naturell yoghurt med en lägre fetthalt fortfarande väldigt litet och växer nu med vår nya Mini-yoghurt, vilket känns jättekul. Mini-yoghurt ett perfekt val när du vill äta ett bra mellanmål utan att behöva göra avkall på den goda smaken", säger Tsvetina Kirova, Brand Manager, Arla Foods.

Arla Ko Mini yoghurt med 0.1% fett produceras på Arlas mejeri i Linköping. Produkten görs enbart på mjölk från svenska gårdar precis som alla andra produkter från Arla Ko.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Arla
Arla
Rättarvägen 3
169 68 SOLNA

08−789 50 00https://www.arla.se/

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 9 700 mjölkbönder från Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Foods är en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med ett brett sortiment av mejeriprodukter av högsta kvalitet. Arla är också världens största producent av ekologiska mejeriprodukter.

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

Arla uppmuntrar mjölkbönder att producera mer grön el4.5.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu sluter Arla kretsloppet genom att börja köpa garantier för förnybar el till mejeriverksamheten direkt från sina ägare. Många av de mjölkbönder som äger kooperativet Arla har redan i dag till exempel solceller eller vindkraft för att producera grön el till den egna gården och till elnätet. På det sättet får bonden ett bättre pris, utan mellanhänder, och mejerikooperativet direkt tillgång till mer grön el.

Arlabönder har byggt upp unik klimatdatabas från mjölkgårdar för mer träffsäkra klimatåtgärder26.4.2021 12:30:00 CEST | Pressmeddelande

Arlas klimatberäkningsprogram är ett av de största klimatinitiativen på mjölkgårdar i världen. Data från klimatberäkningarna, som har genomförts i sju länder och verifierats av externa rådgivare, har samlats i en databas som ger en unik möjlighet till att utforma träffsäkra åtgärder. De första resultaten bekräftar att Arlabönderna redan är bland de mest klimateffektiva mjölkbönderna i världen. Det ger också Arlabönderna verktyg för att ytterligare minska utsläppen av växthusgaser på sina gårdar under det kommande decenniet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum