Arla lanserar superkrämiga yoghurtnyheter
När inspirationen tryter och sommarens nöjen lockar vill många ha något gott, snabbt och mättande. Då är en krämig yoghurt ett bra val – uppfriskande i värmen och enkelt att variera. Nya Arla® Grekisk yoghurt är tillverkad på traditionellt sätt men med en modern krämighet som känns len och fyllig.
Med smakerna naturell, jordgubb och citron finns en yoghurt för alla, enkel att avnjutas som den är eller tillsammans med säsongens frukter och bär i en bowl eller smoothie. Praktiska enkiloshinkar för naturell- och jordgubbssmakerna passar perfekt för frukost eller mellanmål hemma, medan citronyoghurten kommer i en behändig bägare att ha med sig på språng.
– Unga konsumenter efterfrågar en yoghurt som både känns hälsosam och smakar gott, och många upplever att alternativen som finns idag är för sträva eller rinniga. För dem har vi tagit fram en riktigt krämig och len yoghurt som är lätt att variera med favorittillbehören eller äta precis som den är, säger Caroline Arentoft, Brand Manager Arla® Grekisk yoghurt.
Produkterna finns i butik från vecka 19, 2021. Rekommenderade cirkapriser:
- Arla® Grekisk yoghurt naturell 10 %: 27,90 kr för 1000g
- Arla® Grekisk yoghurt naturell 0 %: 27,90 kr för 1000g
- Arla® Grekisk yoghurt jordgubb 0 %: 29,90 kr för 1000g
- Arla® Grekisk yoghurt citron 0 %: 9,95 kr för 200g
Sedan tidigare finns Arla® Grekisk yoghurt naturell med müsli (rek cirkapris 13,95 kr, 188g) som nu får en ny design.
För mer information, högupplösta bilder och produktprover, kontakta:
Linda Kirsebom, linda.kirsebom@prat.se
Nyckelord
Kontakter
Sandra ErikssonPressekreterare Arla Sverige
070-88 44 290 (pressjour)
Bilder
Om
Arla – böndernas eget mejeri
Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av cirka 8 000 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Sverige är hem åt klassiska varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO® och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med försäljning i 146 länder. Arlas elva mejerier i Sverige köper 100 procent förnybar el och alla egna tunga transporter är fossilfria.
Följ Arla
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Arla
Hon är Arlas nya jordbrukschef i Sverige17.4.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande
Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. – Det ska bli jättespännande att arbeta i detta stora bondekooperativ. Jag ser verkligen fram emot att bidra i de viktiga ägarfrågorna inom Arla, säger hon.
Nio Arlabönder får guldmedalj av Kronprinsessan4.4.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande
Måndagen den 15 april vankas stor mjölkfest på Kungliga slottet i Stockholm. I år får 23 mjölkbönder, varav nio från Arla, guldmedaljer för mjölk av högsta kvalitet. Kronprinsessan delar ut medaljerna vid ceremonin.
Oförändrat mjölkpris för Arlabönderna27.3.2024 13:00:36 CET | Pressmeddelande
Priset som bönderna får betalt för sin mjölk inom Arla är oförändrat i april, både för konventionell och ekologisk mjölk. Svenska Arlabönder får dock drygt tre öre extra på grund av en valutaeffekt.
Arla, Generation Pep och Rädda Barnen i nytt skolfrukostsamarbete26.3.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande
Arla, Generation Pep och Rädda Barnen inleder ett nytt samarbete om skolfrukost. Som en del i satsningen lanseras i dag ett digitalt verktyg för att hjälpa fler skolor att komma igång med frukostservering.
Nya pappersbägare sparar 32 ton plast om året21.3.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande
Arlas gräddfil, crème fraiche och ekologiska turkiska yoghurt får nya femdecilitersförpackningar gjorda av papper. Det innebär att mängden plast minskar med drygt 32 ton per år – vilket motsvarar vikten av ungefär 19 personbilar.*
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum