Arla

Arla lanserar uppdaterad Kefir med nytt recept och två nya smaker

Dela

Under pandemin har intresset för livsmedel som kan bidra till förbättrat immunsystem ökat och probiotisk mat, fermentering och maghälsa har sällan varit så aktuellt. Arla utökar nu sitt sortiment inom maghälsa och lanserar ett helt nytt Kefir-sortiment med både 1000g-förpackningar och on the go-drycker (300ml). Produkterna är laktosfria och utöver den naturella varianten kommer två helt nya smaker – Blåbär och Vanilj & Ingefära. De nya Kefir-produkterna finns i butik från vecka 39.

Nu lanserar Arla ett uppdaterat Kefir-sortiment med ett nytt krämigt recept som gör att produkten numera är laktosfri och finns i fyra varianter – Naturell (1000 g), Blåbär (1000 g), Blåbär (300 ml) och Vanilj & Ingefära (300 ml). Vid fermenteringen skapas en lite spritsig, kittlande känsla i munnen, vilket bidrar till den fräscha och karakteristiska smakupplevelsen av Arla Kefir.

De nya produkterna gör det enkelt att äta hälsosamt och innehåller goda mjölksyrebakterier. Produkterna passar till såväl frukost, mellanmål och on-the-go, och kan varieras i oändlighet. Toppa med färska bär, en favoritmüsli eller avnjut som den är.

"Kefir härstammar från Kaukasusbergen och har ätits i hundratals år. Att äta fermenterad mat med olika typer av levande bakteriekulturer är ett enkelt sätt att variera sin diet och bidra till god maghälsa. Vi är glada att nu kunna presentera Kefir i två helt nya fräscha smaker, och nu även som on the go-produkt vilket efterfrågas mer och mer bland konsumenter", säger Caroline Arentoft, Brand Manager, Arla Sverige.

Arla Kefir fermenteras med flera olika kulturer och innehåller 13 olika levande mjölksyrebakterier samt jäst. Kefir är en naturlig källa till nyttigt protein, kalcium och vitaminer såsom D och B12. Kalcium bidrar bland annat till matsmältningsenzymernas normala funktion och vitamin D och B12 bidrar till immunsystemets normala funktion.


Pris och tillgänglighet

Kefir Naturell (1000 g) är en krämig och naturell Kefir som passar bra till en hälsosam frukost och mellanmål. Produkten är laktosfri.
Rek pris á 1000 gram: 16,50 kr

Kefir Blåbär (1000 g) är en krämig Kefir med frisk blåbärssmak som passar bra till en hälsosam frukost och mellanmål. Produkten är laktosfri.
Rek pris á 1000 gram: 20,50 kr

Kefir Blåbär (300 ml) är en krämig Kefir-dryck med frisk blåbärssmak som passar till en hälsosam frukost, mellanmål eller on-the-go. Produkten är laktosfri.
Rek pris á 300 ml: 14,90 kr

Kefir Vanilj & Ingefära (300 ml) är en krämig Kefir-dryck med uppfriskande smak av vanilj och ingefära som passar till en hälsosam frukost, mellanmål eller on-the-go. Produkten är laktosfri.
Rek pris á 300 ml: 14,90 kr

Samtliga produkter finns i butik från vecka 39.


För mer information och produktprover, kontakta:
Rafaela Hall, Projektledare och PR-Konsult, Prat PR
Tel: 072-142 98 69
E-mail: rafaela.hall@prat.se  

För ytterligare information, kontakta:
Caroline Arentoft, Brand Manager, Arla Sverige
E-mail: caare@arlafoods.com

Nyckelord

Bilder

Ladda ned bild
Arla Kefir Vanilj och Ingefära 300ml
Arla Kefir Vanilj och Ingefära 300ml
Ladda ned bild
Arla Kefir Blåbär 300ml
Arla Kefir Blåbär 300ml
Ladda ned bild
Arla Kefir Naturell 1000g
Arla Kefir Naturell 1000g
Ladda ned bild
Arla Kefir Blåbär 1000g
Arla Kefir Blåbär 1000g
Ladda ned bild

Om

Arla
Arla
Rättarvägen 3
169 68 SOLNA

08−789 50 00https://www.arla.se/

 

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 9 400 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Med visionen att skapa framtiden inom mejeri för att sprida hälsa och inspiration i världen, helt naturligt, är Arla i Sverige hem åt älskade varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden. I dag har Arla 12 mejerier i Sverige som drivs till 100% på grön el och alla egna tunga transporter är fossilfria.

 

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum