Avesta kommun

Armand Duplantis får sin egen platta i Avesta

Dela

Visserligen siktar Armand ”Mondo” Duplantis ständigt uppåt och högre, men nu har han också fått ett nytt, viktigt och upplyftande uppdrag. Söndag 31 juli ska han avtäcka sin egen platta på Lilla Torget i Avesta.

Redan 2020 beslutade Avestas kommunstyrelse att hela Sveriges ”Mondo” skulle tilldelas en platta på Avestas ”Walk of fame”. Där får han sällskap av bland andra sportprofiler som Tony Rickardsson och Nicklas Lidström men också kulturpersonligheterna Calle Jularbo och Erik Axel Karlfeldt.

- Vi har länge haft kontakt med Armand Duplantis, för att hitta en tid när han skulle kunna hem till Avesta för detta uppdrag. Nu har vi äntligen hittat datumet, säger kommunalrådet Lars Isacsson.

Det var när Mondo Duplantis 2018 tog sitt första världsrekord på 6.17, som det blev en självklarhet att han skulle föräras en platta. I väntan på att hitta ett lämpligt datum, så restes en stavhoppsställning intill världens största Dalahäst, vid infarten till Avesta, med ribban på rekordhöjden. Sedan dess har den ribban höjts tre gånger. Senast i mars i år då han hoppade över 6 meter och 20 centimeter.

- I Avesta så vill vi lyfta fram och hylla framstående Avestabor och Avestaambassadörer. Att nu, efter två år med pandemi, äntligen få göra det med en av världens absolut största idrottare Armand Duplantis känns riktigt stort. 

Enligt den pågående planeringen ska plattnedläggningen ske
söndag 31 juli, kl. 14.00.
Torgfestens hela program kommer att publiceras vid ett senare tillfälle.

Armand Duplantis har sina rötter i Avesta. Där har hans mamma växt upp och hans morföräldrar – som han tillbringat många somrar hos - bor fortfarande kvar.

För mer information kontakta
Lars Isacsson, KSO Avesta 0226. 64 50 05 eller e-post: larsisacsson@avesta.se

eventuell Bildtext: I Avesta samsas numera världens största dalahäst med Armand Duplantis stavhoppsställning på världsrekordhöjd - som ständigt uppdateras. FOTO: Sanna Landenberg, Avesta kommun.

Bilder

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum