Avesta kommun

Armand Duplantis gästar Avesta och avtäcker sin egen platta

Dela

Världsmästaren och världsrekordhållaren Armand Duplantis kommer till Avesta söndag 31 juli. Då ska han äntligen avtäcka sin platta på stadens walk-of-fame. Och vad passar bättre i tiden än att han får göra det som nybliven världsmästare och världsrekordhållare.


Plattan tilldelades honom redan 2020, men pandemi och tävlingsschema har hittills satt stopp för någon tidigare avtäckning.
Plattavtäckningen sker under rubriken Torgfesten och arrangeras av Avesta kommun. På programmet står musikunderhållning och även hyllningar av lokala eldsjälar och profiler.

- Vi gör det här för att hylla en av världens största idrottare som har tagit sin gren till helt nya höjder. Armand Duplantis är ett idrottsligt föredöme och med sina starka rötter och kopplingar till Avesta en värdig mottagare av en egen platta på Avestas walk of fame.

Arnmand Duplantis har sina rötter i Avsta. Där växte mamma Helena upp och där bor fortfarande hans mormor och morfar.

Söndagens fest inleds kl 14.00 på Lilla Torg mitt i Avesta centrum. Bland artisterna återfinns Wilma Holmes och Mo´s Granted.
Publiken uppmanas att ta med sin egen stol.

Inför festen ska även Avestas stavhoppsställning i Åsbo, intill världens största Dalahäst, också höjas en centimeter till den nya rekordhöjden 6.21 meter. Något som kommer att ske tisdag förmiddag 26e juli kl 10.00.

För mer information om Torgfesten och Armand Duplantis besök

konstakta

Lars Isacsson, kommunstyrelsens ordförande 
tel: 0226-64 50 05
mejl:lars.isacsson@avesta.se

Nyckelord

Bilder

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum