Ekebygruppen AB

Aros Läkarmottagning blir Aros Hälsocenter med ny ägare

Dela

Två av Uppsalas större vårdcentraler - Ekeby Hälsocenter och Aros Läkarmottagning - blir systervårdcentraler genom att ägarna till Ekeby Hälsocenter förvärvar Aros Läkarmottagning. I samband med ägarbytet byter Aros Läkarmottagning namn till Aros Hälsocenter. Förändringarna innebär att de två vårdcentralerna utvecklar sitt samarbete och kommer tillsammans att kunna erbjuda god tillgänglighet och ett brett utbud av hälso- och sjukvårdstjänster av hög kvalité.

Aros Läkarmottagning är en av Uppsalas äldsta privata vårdcentraler och har funnits sedan början av 90-talet. Mottagningen är belägen i en anrik villa i stadsdelen Kåbo. Vårdcentralen har cirka 8.000 listade patienter i alla åldrar, både i närområdet och från hela länet. Aros har även en barnavårdscentral som heter BVC Anna.

- Jag har drivit Aros i nästan 25 år och det är nu dags att lämna över. Därför har jag under en tid letat efter en lämplig aktör som kan ta över, förvalta och utveckla verksamheten. Jag är glad över att vi nu hittat denna i Ekeby Hälsocenters ägare. De delar våra värderingar kring vikten av hög medicinsk kvalitet, god tillgänglighet och fint bemötande av patienterna, säger grundaren, barnspecialisten och allmänläkaren Anders Björkman, som kommer att fortsätta att arbeta som läkare på Aros Hälsocenter.

- Vår ambition är att fortsätta att utveckla och förbättra primärvården. Det här ger oss ännu bättre möjligheter till det. Vi är hedrade och glada över att vi fått det här erbjudandet och går in i uppdraget med ödmjukhet. Det nya samarbetet kommer att innebära många fördelar för båda vårdcentralerna och våra patienter. Vi kommer att lära oss av varandra och hjälpas åt med de utmaningar som finns inom primärvården, säger Mats Brolin, VD för Ekeby Hälsocenter.

- Det här är ett fantastiskt steg i rätt riktning. Vi behåller vår familjära och hemtrevliga miljö och kan tillsammans med de nya ägarna fortsätta vår utveckling av verksamheten, säger Merri Subasic, distriktssköterska och verksamhetschef för Aros Hälsocenter.

Namnbytet till Aros Hälsocenter markerar att Aros numera är en fullskalig vårdcentral med primärvårdens olika vårdtjänster; allmänläkare, distriktssköterskor, fysioterapeuter, dietist, lab, kuratorer, psykologer och BVC.

Aros Hälsocenter har under alla år haft en hög läkarbemanning, idag arbetar sju allmänläkare och några utbildningsläkare på vårdcentralen. Den senaste tiden har mottagningen utökat sin personalgrupp inom flera andra yrkesgrupper, som sköterskor, fysioterapeuter (sjukgymnaster), kuratorer och psykologer.

Samarbetet mellan de två vårdcentralerna kommer bland annat omfatta kompetensutveckling och utveckling av det medicinska kvalitetsarbetet.

Fysioterapimottagningen kommer att stärkas, bland annat genom tillgång till Ekeby Hälsocenters egna och fullt utrustade gym.

Arbetet med psykisk hälsa kommer att utvecklas. Båda mottagningarna har god bemanning med erfarna psykologer, psykoterapeuter och kuratorer med KBT-utbildning.

Mottagningningen för kvinnor, familjer och reproduktiv hälsa kommer att utvecklas genom samarbete mellan Aros Hälsocenter, BVC Anna och Ekeby Hälsocenters gynekologiska mottagning, Ekeby BVC och Ekeby barnmorskemottagning.

Tillgängligheten för patienterna kommer att stärkas genom samarbetet mellan de två vårdcentralerna.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Ekebygruppen AB
Ekeby bruk 2L
752 63 Uppsala

018-419 91 02http://www.ekebyhalsocenter.se

Ekeby Hälsocenter och Aros Hälsocenter är systervårdcentraler inom Ekebygruppen. Verksamheterna har avtal med Region Uppsala för vårdcentral, barnmorskemottagning, barnavårdscentral, gynekologi och psykoterapi.

Ekeby Hälsocenter erbjuder även hälso- och sjukvård till myndigheter, företag och privatpersoner.

Inom Ekebygruppen finns även Uppsala Hälsocenter som är en mottagning för psykisk hälsa, belägen centralt i Uppsala på Östra Ågatan 31, samt Ability Care som bedriver arbete med ungdomar med missbruksproblematik.

Ekeby Hälsocenter är en nytänkande hälso- och sjukvårdsmottagning i Uppsala som driver utvecklingen mot en helhetssyn inom hälso- och sjukvård, främst inom primärvården.

Hälsoteamet på Ekeby Hälsocenter erbjuder olika typer av hälsoinsatser. Teamet består av allmänläkare, gynekologer, psykiater, fysioterapeuter, barnmorskor, distriktssköterskor, sjuksköterskor, dietist, psykologer, psykoterapeuter, kuratorer, undersköterskor, biomedicinsk analytiker och hälsopedagog.

Syftet med det hälsofrämjande arbetet är att förstärka både den fysiska och psykiska hälsan hos våra patienter. Insatserna är även ämnade att inspirera till att göra positiva livsstilsförändringar som leder till bättre och långvarig hälsa, som mer fysisk träning och bättre kostvanor.

Ekeby Hälsocenter startade i november 2011. Vårdcentralen finns i anrika Ekeby bruk i Uppsala och är en av de större vårdcentralerna i Uppsala län med drygt 11.000 listade patienter.

Aros Hälsocenter är en av Uppsalas äldsta vårdcentraler som drivs i privat regi och har funnits sedan mitten av 1990-talet. Vårdcentralen ligger i stadsdelen Kåbo i Uppsala. Aros Hälsocenter har närmare 9.000 listade patienter.

Ekebygruppen har cirka 150 medarbetare och en koncernomsättning på cirka 100 mkr. Koncernens fokus ligger på hög kvalitet i de tjänster som erbjuds, hög tillgänglighet och god arbetsmiljö för våra medarbetare.

Följ Ekebygruppen AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ekebygruppen AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum