Stiftelsen Skansen

Årskort på Skansen förmedlas som gåva till familjer som lever i utsatthet

Dela

Stiftelsen Skansen och Stockholms Stadsmission har inlett ett samarbete som innebär att årskort på Skansen förmedlas som en gåva till familjer som lever i utsatthet – ett initiativ som stödjer Stiftelsen Skansen, Stockholms Stadsmission och möjliggör en upplevelse för familjen.

Sen i början av sommaren förmedlar Stockholms Stadsmission årskort till familjer som lever i utsatthet och som annars kanske inte skulle ha möjlighet att besöka Skansen. Idén växte fram under coronakrisen när privatpersoner mobiliserade för att rädda Skansen i facebookgruppen "Rädda Skansen".

-Skansen upplevde under våren en fantastisk kärleksbombning från omvärlden och många hörde av sig för att de ville bidra med mer på fler sätt. Nu kan privatpersoner och företag köpa presentkort på årskort som skänks via Stockholms Stadsmission till familjer som lever i en utsatt livssituation, säger Yvonne Nordlind som är marknads- och kommunikationschef på Skansen och även har en bakgrund från Stockholms Stadsmission

Lov och helger kan vara en svår tid för många familjer som inte har pengar för att kunna betala för det mest nödvändiga i livet. Ofta kommer barnen i kläm då de inte har möjlighet att göra det som många kompisar gör på fritiden.

-Det här är ett sätt för företag och privatpersoner att bidra till både de som lever i utsatthet och till Skansens verksamhet som kulturarv. Vi är tacksamma för varje årskort som säljs och att det sålda årskortet går till familjer som inte har möjlighet att unna sig det där extra i tillvaron, säger Yvonne Nordlind.

Årskortet köps i Skansens webbshop och skänks sedan vidare som ett presentkort via Stockholms Stadsmission till familjer i Stockholmsregionen.

För mer information kontakta Yvonne Nordlind, marknads- och kommunikationschef Stiftelsen Skansen, 0731-525832
 

Bilder

Länkar

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Djurgårdsslätten 49-51
115 21 Stockholm

08 - 442 80 00http://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Skansens vd träffade facebookgruppen Rädda Skansen – deras stöd har resulterat i en fotobok15.1.2021 13:39:31 CETPressmeddelande

I slutet av mars 2020 blev det känt att Stiftelsen Skansen var nära konkurs. På mindre än 24 timmar slöt trogna Skansenanhängare upp i Facebookgruppen Rädda Skansen och förvandlade kris till gemenskap. Nu har Skansens vd träffat en av administratörerna för att tacka för deras insatser, och fick samtidigt ta emot det första exemplaret av gruppens fotobok.

Skansen stänger sina entréer – för första gången på 129 år20.11.2020 08:25:00 CETPressmeddelande

Nästa fredag stänger Skansen entréerna och Jul på Skansen ställs in. Med anledning av statsminister Stefan Löfvens pressträff och tydliga budskap tidigare i veckan, ”Ställ in”, ser Skansen ingen annan möjlighet än att stänga ner verksamheten helt och hållet. Detta för att ta ansvar i enlighet med de nya riktlinjerna där alla personer uppmanas att ta eget ansvar och inte träffa fler än åtta personer, inom familjen.

Nytt samarbete möjliggör för elever att besöka Skansen i höst – Sveriges största utomhusklassrum4.9.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Skansens gedigna skolprogram har länge varit ett uppskattat inslag för Stockholms skolelever. Rundvandringarna i Sveriges största utomhusmuseum ger en unik utbildning i det svenska djur- och kulturarvet. För att elever på ett tryggt sätt under hösten ska kunna ta del av visningarna, och åka till Skansen utan att belasta kollektivtrafiken erbjuder Skansen och EkmanBuss Flexibussitet nu visningar med egen busstransport.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum