Tysk-Svenska Handelskammaren

Årsmöte 2018: Tre nya ledamöter invalda i styrelsen

Dela

Efter Tysk-Svenska Handelskammarens årsmöte på Grand Hôtel i Stockholm idag tar tre nya ledamöter plats i handelskammarens styrelse: Karsten Keller, Niclas Mårtensson och Lars Pettersson.

Karsten Keller, Niclas Mårtensson och Lars Pettersson.
Karsten Keller, Niclas Mårtensson och Lars Pettersson.

Karsten Keller är CFO för DB Schenker Europe och i den rollen sedan början av 2016 ansvarig för att koncernens europeiska verksamhet når sina finansiella, strategiska och operativa mål. Innan dess var han stationerad i Sverige där han arbetade för den världsledande logistikleverantören i totalt 13 år, senast som CFO för Schenker North & East med säte i Göteborg. Karsten Keller är utbildad ekonom och har under sin karriär även varit verksam för dåvarande Veba AG och Conoco Mineralöl GmbH. Han talar flytande svenska och engagerar sig i Tysk-Svenska Handelskammarens nätverk, bland annat genom att han flera gånger medverkat som talare på handelskammarens ledarskapsseminarier.

Även Niclas Mårtensson har delat med sig av sina erfarenheter om tysk-svenskt ledarskap inom ramen för två av handelskammarens ledarskapsseminarier. Sedan 2016 är han vd för Stena Line som är ett av Europas ledande färjerederier med för tillfället 35 fartyg som trafikerar 21 linjer i norra Europa. Innan han tillträdde som koncernchef hade Niclas Mårtensson redan arbetat för företaget i drygt tio år, bland annat som linjechef i Tyskland från 2011 till 2014 och därefter som COO. Han har dessutom erfarenhet från både industrin och tjänstesektorn från tidigare befattningar.

Den tredje av de nya styrelseledamöterna är Lars Pettersson. Den mångåriga vd:n för verktygs- och maskintillverkaren Sandvik är styrelseproffs och sitter idag i flera industriföretags styrelser, bland annat för HusqvarnaIndutrade och tyska Festo. Därutöver är han medlem i investmentbolagen Industrivärden och L E Lundbergföretagens styrelser. Före sin tid som Sandviks koncernchef mellan 2002 och 2011 hade Lars Pettersson olika ledande befattningar inom Sandvikkoncernen där han bland annat arbetade med den tyska marknaden. Han är utbildad civilingenjör i teknisk fysik.

De tre nyvalda ersätter tre avgående ledamöter i Tysk-Svenska Handelskammarens styrelse. Bernd Eulitz, Göran Gummeson och Bjarne Holmqvist lämnade styrelsen i och med dagens möte. Göran Gummeson och Bjarne Holmqvist tilldelades handelskammarens hedersmedalj för deras mångåriga engagemang.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Karsten Keller, Niclas Mårtensson och Lars Pettersson.
Karsten Keller, Niclas Mårtensson och Lars Pettersson.
Ladda ned bild

Om

Tysk-Svenska Handelskammaren
Tysk-Svenska Handelskammaren
Box 27104
102 52 Stockholm

+46-8-665 18 00http://www.handelskammer.se

Vi förverkligar din affärsidé i Tyskland!
Tysk-Svenska Handelskammaren är en medlemsorganisation och vårt uppdrag är att utveckla handeln mellan Tyskland och Sverige. Det gör vi genom att hjälpa tyska och svenska företag att hitta varandra, göra affärer, etablera verksamhet samt stödja dem i verksamheten när de redan är på plats. 

Som en del av den tyska utlandshandelskammarorganisationen AHK har vi ett gott samarbete med de regionala handelskamrarna, IHK, i Tyskland, vilket ger oss ett oerhört brett kontaktnät och tillgång till tyska beslutsfattare. Vi är din dörröppnare till Tyskland. Även i Sverige samarbetar vi med regionala handelskamrar, kommuner och näringslivsorganisationer.

Följ Tysk-Svenska Handelskammaren

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Tysk-Svenska Handelskammaren

Ny satsning från näringslivet ska få fler svenska elever att läsa tyska11.6.2018 16:32Pressmeddelande

När allt färre svenska elever läser tyska i skolan hindrar det svenska företags framtidschanser på Europas största marknad. Tysk-Svenska Handelskammaren och Tyska Ambassaden Stockholm vill vända den nedåtgående trenden för tyskan i Sverige och initierar därför nu Deutsch – Ditt val! – ett projekt som ska finansiera och stötta särskilda satsningar på tyska språket vid svenska grund- och gymnasieskolor.

Tysk-svenska konjunkturbarometern maj 2018: fortsatt optimism bland företagen – trots tydligt påtalade risker1.6.2018 08:26Pressmeddelande

Trots en orolig omvärld ser företagen i Tyskland och Sverige fortsatt positivt på utvecklingen av affärerna mellan de båda länderna under den närmaste framtiden. Det visar Tysk-Svenska Handelskammarens senaste enkätundersökning bland medlemsföretag på båda sidor Östersjön. Årets första månader gav näringslivet i Tyskland och Sverige många anledningar till oro och avtagande optimism inför framtiden: hotet om strafftullar och andra handelsbarriärer, politisk osäkerhet kring Iran, Nordkorea och den fortsatta utvecklingen i Kina, den ovissa fortsättningen av krisen i Italien med risken att den spiller över på andra länder, på sistone delvis nedåtpekande konjunkturindikatorer, en svag krona och kanske också införandet av en ny europeisk dataskyddslagstiftning – för att bara nämna några. Men företagen i våra båda länder verkar ändå inte särskilt bekymrade vad gäller affärsförväntningarna. I maj månads Tysk-svenska konjunkturbarometer är de fortsatt optimistiska när de bedömer utsikterna för

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum