Vänsterpartiet Skåne

Årsmöte: Vänsterpartiet Skåne har valt distriktsordförande och styrelse

Dela

Årets distriktsårskonferens för Vänsterpartiet i Skåne hölls digitalt och samlade ombud från över 30 platser i Skåne. Umihana Rasovic Kasumovic valdes om som ordförande för ett distrikt som blickar framåt med stark framtidstro, trots rådande pandemi.

- Det är oerhört roligt att ha fått fortsatt förtroende i ordförandeskapet för Vänsterpartiet Skåne! Vi är en bred rörelse med många medlemmar och alla våra partiföreningar har naturligtvis påverkats av pandemin. Trots det är det väldigt roligt att se all den kraft, beslutsamhet och vilja som finns i att driva på för en starkare välfärd och ett mer jämlikt Skåne - och att göra det tillsammans!

Dagens möte antog en verksamhetsplan och tillsatte ledamöter till styrelse, valberedning och revisorsplatser. Med den nya verksamhetsplanen är riktlinjerna utstakade fram till nästa distriktsårskonferens.

- Jag ser fram emot året som kommer - vi har oerhört viktiga kamper att föra genom socialismen. Vi behöver kämpa för ökad rättvisa, för feminism, antirasism och en hållbar utveckling där alla är inkluderade! Vi står inför politiska utmaningar på många orter, men vi ger aldrig upp. Det positiva vi ändå får med oss från ett år som varit tungt på så många sätt är att det också blivit oerhört tydligt att det behövs vänsterpolitik, en politik som faktiskt gör skillnad för människor, avslutar Umihana.

Valda till distriktstyrelsen:

 • Mia Christensson, Skurup
 • Hanna Gunnarsson, Lund
 • Mats Högelius, Malmö
 • Maria Kållberg, Malmö
 • David Lenander, Svalöv
 • Patrik Milton, Lomma
 • Anders Nilsson, Eslöv
 • Emma Wennerholm, Höganäs

Ersättare:

 • Svjetlana Topic Saric, Helsingborg
 • Rebecca Johansson, Lund
 • Jesper Sahlén, Lund
 • Birgitta Ehlin, Malmö
 • Daniel Sestrajcic, Malmö
 • Roland Nilsson,
 • Tjatte Hedlund, Malmö

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

V:s budgetmotion för 2022: Jämlikt Skåne - för en välfärd att lita på21.10.2021 10:06:42 CEST | Pressmeddelande

Under dagens möte med regionstyrelsen presenterar Vänsterpartiet i Region Skåne sitt förslag till budgetmotion inför 2022. Förslaget präglas av satsningar på jämlikhet genom förstärkningar av det gemensamma: ökade resurser till sjukvården för säkerställd vård och förbättrad arbetssituation för personalen, en välutbyggd och tillgänglig kollektivtrafik för hela Skåne, en kultursatsning för ökad långsiktig finansiering och ett tydligt fokus på klimatomställning. Dessutom ingår en regional satsning för skrotad karensdag för regionens drygt 36 000 anställda.

V ställer styret till svars om arbetsmiljön inom den skånska vården28.9.2021 15:22:28 CEST | Pressmeddelande

Under dagens möte med regionfullmäktige ställde Agneta Lenander, sjuksköterska och representant för Vänsterpartiet, styret till svars för situationen inom vården. ”Det kokar i leden och det uttrycks åsikter om en arbetsgivare som tar sin personal för givet, som inte håller det som lovats, en arbetsgivare som kallt räknar med att det är den vårdanställdes samvete som löser vakanser i schemat, även i höst”, säger hon.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum