Vänsterpartiet Skåne

Årsmöte: Vänsterpartiet Skåne har valt distriktsordförande och styrelse

Dela

Årets distriktsårskonferens för Vänsterpartiet i Skåne hölls digitalt och samlade ombud från över 30 platser i Skåne. Umihana Rasovic Kasumovic valdes om som ordförande för ett distrikt som blickar framåt med stark framtidstro, trots rådande pandemi.

- Det är oerhört roligt att ha fått fortsatt förtroende i ordförandeskapet för Vänsterpartiet Skåne! Vi är en bred rörelse med många medlemmar och alla våra partiföreningar har naturligtvis påverkats av pandemin. Trots det är det väldigt roligt att se all den kraft, beslutsamhet och vilja som finns i att driva på för en starkare välfärd och ett mer jämlikt Skåne - och att göra det tillsammans!

Dagens möte antog en verksamhetsplan och tillsatte ledamöter till styrelse, valberedning och revisorsplatser. Med den nya verksamhetsplanen är riktlinjerna utstakade fram till nästa distriktsårskonferens.

- Jag ser fram emot året som kommer - vi har oerhört viktiga kamper att föra genom socialismen. Vi behöver kämpa för ökad rättvisa, för feminism, antirasism och en hållbar utveckling där alla är inkluderade! Vi står inför politiska utmaningar på många orter, men vi ger aldrig upp. Det positiva vi ändå får med oss från ett år som varit tungt på så många sätt är att det också blivit oerhört tydligt att det behövs vänsterpolitik, en politik som faktiskt gör skillnad för människor, avslutar Umihana.

Valda till distriktstyrelsen:

 • Mia Christensson, Skurup
 • Hanna Gunnarsson, Lund
 • Mats Högelius, Malmö
 • Maria Kållberg, Malmö
 • David Lenander, Svalöv
 • Patrik Milton, Lomma
 • Anders Nilsson, Eslöv
 • Emma Wennerholm, Höganäs

Ersättare:

 • Svjetlana Topic Saric, Helsingborg
 • Rebecca Johansson, Lund
 • Jesper Sahlén, Lund
 • Birgitta Ehlin, Malmö
 • Daniel Sestrajcic, Malmö
 • Roland Nilsson,
 • Tjatte Hedlund, Malmö

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

Vänsterpartiet vill se intensifiering av arbetet med vård och omsorg vid demenssjukdom13.4.2021 18:00:00 CEST | Pressmeddelande

I början av 2020 bifölls Vänsterpartiets initiativ om att införa Socialstyrelsens nya modell för standardiserat insatsförlopp efter diagnosticering av demenssjukdom i Region Skåne. Då var Agneta Lenander glad: Eftersom vårdbehoven kan se väldigt olika ut från person till person, till exempel beroende på ålder, och den här modellen bygger just på ett personcentrerat förhållningssätt där kommunen, regionen och socialtjänsten i samverkan anpassar sina insatser efter patientens behov. Det här kan ge direkta förbättringar inom vård och omsorg för skånska patienter som blivit diagnosticerade med demenssjukdom, sa hon då. Idag, på möte med Regionfullmäktige, undrar hon vad som skett med det arbete som skulle inletts för över ett år sedan.

V motionerar om tillit - Låt välfärdsarbetarnas kunskap och erfarenhet styra i verksamheterna!19.3.2021 11:00:00 CET | Pressmeddelande

Tillitsbaserad styrning är ett begrepp som ofta används i samtal om styrning inom offentliga organisationer, men steget mellan att uppskatta idén och att använda den inom den egna verksamheten är många gånger långt. Nu vill Vänsterpartiet att Region Skåne gör gemensam sak med fackförbunden och tar fram en strategi för att öka personalens möjligheter till inflytande och makt i verksamheterna.

V motionerar: Satsa på sammanhållen vård för psykisk ohälsa!12.3.2021 11:15:00 CET | Pressmeddelande

Med dagens vårdvalssystem för psykoterapi är vården uppdelad på många olika bolag, privatpersoner och stiftelser och tillgången är ojämn över Skåne. Vänsterpartiet menar att det inte bara försvårar vägen till en fungerande terapeutiskt vård för patienten, utan att det också kan leda till att det är svårt att veta om patienter överhuvudtaget får det stöd de är i behov av och har rätt till. Därför motionerar Vänsterpartiet i Region Skåne idag om att avskaffa detta vårdval för att istället kunna organisera arbetet på ett sammanhållet sätt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum