Åklagarmyndigheten

Artist begärs häktad misstänkt för rån i Stockholm

Dela

Åklagare vid Västerorts åklagarkammare har i dag onsdag begärt en man häktad vid Solna tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för rån den 18 augusti 2021 i Kista. Mannen anhölls på Arlanda flygplats i måndags. Åklagaren är tillgänglig för en kort kommentar på telefon efter häktningsförhandlingen i dag.

Häktningsförhandling i ärendet kommer att hållas i Solna tingsrätt i dag onsdag med start kl. 11.

Målnummer i Solna tingsrätt: B 8024-21.

Kontakt

Kammaråklagare Lotta Karlsson vid Västerorts åklagarkammare är tillgänglig för en kort kommentar på telefon 010-562 57 39 i dag onsdag från cirka kl. 11.45 – 12.15.

Före häktningsförhandlingen är åklagaren inte tillgänglig för ytterligare kommentarer.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum