PR & Beyond

Artisten Pidde P jobbar för att bekämpa näthat - släpper ny låt och musikvideo “Ba Da Boom” den 23e maj släpps låten som är startskottet i kampanjen som är extra viktig inför sommarlovet.

Dela

Tillsammans med influencern Josefine Ringblom Berg vill artisten Pidde P belysa och motverka det allt mer utspridda näthatet. Med låten “Ba Da Boom” riktar han sig till de barn och unga som upplevt näthat. Den 23e maj släpps låten som är startskottet i kampanjen som är extra viktig inför sommarlovet.

Medverkar i den tillhörande musikvideon gör fotbollsspelaren Dejan Kulusevski och artisten Peg Parnevik, två personer som själva blivit utsatta och aktivt tar ställning och deltar i förebyggande aktiviteter för att motverka näthat.

Pidde P är en betydelsefull och populär artist bland barn och unga. På Spotify har han över 60 000 lyssnare i månaden, på YouTube och Instagram har han tusentals prenumeranter och följare. Han har spelat på över 500 skolor runt om i landet för att uppmuntra barn och unga till hälsa och rörelse.

Tillsammans med influencern Josefine Ringblom Berg vill Pidde nå ut till den yngre generationen med budskapet, där syftet är att belysa och motverka det utbredda näthatet.

– Näthat har blivit en vardag för barnen vilket är helt oacceptabelt! Vi måste sätta stopp för det och jag bidrar på mitt sätt genom att släppa musik och en musikvideo som handlar om två unga individer som får utstå hat online säger Pidde P. Jag vill att vi pratar med om ämnet - ute i skolor, idrottsklubbar och hemma.

Allt detta för att fånga upp barn som mår dåligt och ha möjlighet att hjälpa dem!

Josefine Ringblom Bergs engagemang grundar sig bland annat i händelsen under fotbolls-EM 2021 där Josefines man Marcus Berg missade en målchans för Sverige mot Spanien. Det här ledde till en enorm näthatsstorm, så pass illa att Josefine Ringblom Berg och barnen behövde ha patrullerande poliser.

Familjen fick mycket stöd från olika håll, bland annat från Prinsparets stiftelse som står bakom nejtillnathat.se och jobbar aktivt mot en tryggare nätvardag för barn och unga.

Josefine kontaktade Pidde som hon visste hade såväl engagemang för dessa frågor som kanaler och möjligheter att nå ut till barn. Resultatet blev en låt och den 23e maj släpper Pidde låten “Ba Da Boom” med tillhörande musikvideo. Trots det viktiga budskapet så är låten en upptempolåt, med fartfylld dans, kända ansikten och med en story som visar på att alla ska få vara med! Dejan Kulusevski och Marcus Berg, samt Peg Parnevik medverkar alla i den påkostade musikvideon.

Låten är skriven av Pidde P, Adam "Rymdpojken" Englund, Erich Eli och Joakim Larsson (Credits; Victor Leksell, Myra Granberg, Sean Banan, Junie m.fl.)

Pidde P debuterade 2017 och har redan från start riktat sig mot mot den yngre lyssnaren där han har ett brinnande engagemang att uppmuntra till att alla ska våga vara precis som man är. Petter Hedwall som han egentligen heter gjorde sig uppmärksammad under fotbolls-VM sommaren 2018 med låten “Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva”

För mer information, vill du komma i kontakt med Pidde & Josefin, hör av dig till oss.

Kelley Archer, Projektledare Roxy Recording kelley@roxyrecordings.se
Johan Klingwall Radio Roxy recording, johan@roxyrecordings.se
Helene Wigren, PR & Beyond, Helene.wigren@prbeyond.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

PR & Beyond
PR & Beyond
Blecktornsgärnd 1
11824 Stockholm

+46 70 7527605http://www.prbeyond.se

Vi är en kreativ PR - & Kommunikationsbyrå med fokus på musik, kultur och nöjesindustrin. Vi har en bred kunskap och många års erfarenhet av PR och marknadsföring med landets idag ledande artister. 

Följ PR & Beyond

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR & Beyond

Melanie Wehbe släpper upplyftande och vackra singeln "All The Rest"10.6.2022 13:57:35 CEST | Pressmeddelande

När artisten och platina-säljande låtskrivaren Melanie Wehbe gör sin come back efter en lång period i studion så gör hon det helhjärtat. Endast en månad efter första singeln Like I Do är hon redan tillbaka med upplyftande och vackra All the Rest. Singlarna bygger upp inför hennes debut EP som släpps efter sommaren. ”All the Rest är en låt om att fortsätta gå sin egna väg i livet trots alla motgångar och utmaningar man möter. När en dörr stängs öppnas en ny på något vackert och knasigt sätt, även om det kan vara otroligt svårt att se det i stunden. Var dig själv, följ dina drömmar, respektera dina känslor, lyssna på magkänslan, älska den du vill, i längden är jag övertygad om att det rätt väg att gå. Vill även tillägga att jag personligen tycker att All the Rest är en riktigt mysig billåt också.” - Melanie Wehbe Efter sommaren släpper Melanie Wehbe äntligen sin efterlängtade debut EP Bloom. Innan dess ska hon bjuda oss på ytterligare en låt från samlingen och åka ut på sin första sommar

Laleh bjuder in Anna Leone som special guest att öppna festen på Ullevi8.6.2022 09:53:46 CEST | Pressmeddelande

Laleh har hundratals låtar i bagaget som hon producerat för både sig sig och andra artister, hon har hittat sin självklara plats i vår musikhistoria. Idag är det 3 dagar kvar tills Laleh ställer sig på Ullevis scen och blir den första svenska kvinnliga artister att skriva in sig i Ullevis historia. Vi har redan presenterat att hon kommer att ha med sig Göteborgssymfonikerna och utöver dem så har hon också med sig sitt egna band. Följande musiker medverkar vid Lalehs konsert på Ullevi Gustaf Thörn Kapellmästare Andreas Unge Bas Nils Törnqvist Trummor Charlotte Centerwall Gitarr Mikaela Hansson Keyboards Diana Ellman Kör/Dans Sara Scott Kör/Dans Emma Rickfjord Kör/Dans Laleh och Anna lärde känna varandra i Los Angeles för snart 4 år sedan. Nu står det också klart att Laleh bjuder in Anna Leone som special guest att öppna kvällen med några låtar innan Laleh kliver upp på scenen. Anna Leone släppte 2018 sin debut-EP 'Wandered Away' och lovordades på BBC Radio 6 Music och utsågs till "ones

Uno Svenningsson tillägnar sitt barnbarn nya singeln “Stannar (Milas sång)”31.5.2022 10:35:00 CEST | Pressmeddelande

Uno Svenningsson är tillbaka med ny musik. Singeln “Stannar ( Milas sång)" släpps på fredag och är tillägnad hans första barnbarn Mila. Låten har han skrivit tillsammans med hans son Mark Bihli som även producerat singeln som släpps nu på fredag den 3 juni. Tidigare i år släppte Uno Svenningsson “Bara få höra din röst” som han skrev tillsammans med Per Gessle. – Jag blev farfar för första gången förra året, när lilla Mila kom till världen. Ofta har hon varit med när vi suttit och skissat på nya idéer. Hon har hört många låtar, men just den här har hon visat extra intresse för. Ingen annan låt har fått henne att gunga loss som denna. Så därför blev ju titeln given, ”Stannar” (Milas sång). Hoppas att ni gillar den lika mycket som Mila!, kram Uno Uno Svenningsson har en lång och framgångsrik karriär både som soloartist och i bandet Fredá.Unos solokarriär påbörjades 1994 och genom åren har det blivit hela åtta album. 2017 medverkade Uno Svenningsson i ”Så mycket bättre” på TV4 och det medf

Glenmark, Eriksson & Strömstedt på arenaturné med showen "Stanna Världen en Stund" och nu är de klart med en sista avslutande sväng på Cirkus i Stockholm26.5.2022 10:39:41 CEST | Pressmeddelande

GES - Glenmark, Eriksson & Strömstedt - kritikerrosade föreställning "Stanna världen en stund" åker ut på arenaturné med premiär 3 september i Helsingborg. Nu står det också klart att GES återvänder med showen till Cirkus i Stockholm lagom till julen med hela elva föreställningar. Det blir de sista avslutande föreställningarna på den här eran med GES. 4/5 "Som krogshow är "Stanna världen en stund" crème-de-la-crème, deluxe" – Aftonbladet 4/5 "Succén är ett faktum. Det här vill ni inte missa" – På scén 4/5 "Värmen och musikaliteten hos GES gör att världen stannar en stund" – Dagens Nyheter Nu, när vi hunnit möta över 200 000 ögon i Stockholm och Göteborg. Många, som inte haft möjlighet att ta sig just dit, har hört av sig och undrat varför vi bara spelat i dessa två städer. Naturligtvis en väldigt bra undran. Varför inte landa i fler famnar och få chans att möta fler ögon och öron? Varför inte stanna i Helsingborg, Örebro, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Örnsköldsvik, Kristianstad, Linköpi

Laleh gästas av Göteborgs Symfoniker på Ullevi25.5.2022 09:30:00 CEST | Pressmeddelande

Med ett par veckor kvar till Lalehs historiska konsert på Ullevi i Göteborg den 10 juni står det nu klart att hon kommer att gästas av den anrika symfoniorkestern Göteborgs Symfoniker under ledning av Erik Arwinder. Laleh bjuder in publiken till sin gamla hemstad Göteborg till en oförglömlig kväll. Laleh släppte 25 mars det nya kritikerrosade albumet “Vatten” med låtar som “Minnet av ett hav”, “Socker och vatten” och “Leopard” som spelats flitigt hos Sveriges Radio under våren. Den första singeln från albumet ”Det Kommer Bli Bra” är trefaldigt belönad platina. “Vatten” släpptes på Lalehs egna skivbolag PALANG. Laleh är en av Sveriges mest älskade artister och har alltid gått sin egen väg. 2005 bestämde hon sig för att lära sig musikhantverket från grunden och producera sina album själv. Laleh har hundratals låtar i bagaget som hon producerat för både sig sig och andra artister. Den 10 juni 2022 skriver Laleh än en gång historia när hon som första kvinnliga svenska artist spelar på Ulle

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum