The Perfect World Foundation

Artister sjunger gratis för djuren

Dela

Att klimatförändringarna påverkar vilda djur och vår natur är en fråga som engagerar. Den 16:e september planeras galakonserten Climate AID på GöteborgsOperan med syfte att höja kunskapen och samla in pengar till vilda djur och naturområden i kris. Coronakrisen har helt tagit bort möjligheten för många artister att tjäna pengar, trots detta så ställer sveriges artistelit nu upp helt utan ersättning för de vilda djuren och klimatet. - Många djurprojekt runt om i världen går nu på knäna och läget är akut, säger Ragnhild Jacobsson, initiativtagare och VD på The Perfect World Foundation.

Artister sjunger på Climate Aid, The Perfect World Foundation
Artister sjunger på Climate Aid, The Perfect World Foundation

Den 16:e september är det dags för galakonserten Climate AID på GöteborsOperan. Bakom initiativet står den ideella natur- och djurorganisationen The Perfect World Foundation som vill uppmärksamma hur vilda djur och naturområden drabbats av klimatförändringarna. En rad internationella artister och talare har erbjudit sig att uppträda gratis. På scen kommer bland annat Charlotte Perrelli, Uno Svenningsson, LaGaylia Frazier och Martin Stenmarck att uppträda, tillsammans med talare som Prins Albert av Monaco, den brittiska hertiginnan Sarah Ferguson, Victoria Silvstedt och Anders Borg med fler.

- Det är så underbart att alla dessa artister ställer upp gratis för djuren trots svåra tider. Många djurprojekt runt om i världen går nu på knäna och läget är akut. När turisterna nu har försvunnit har även en stor källa för inkomster försvunnit. Djuren svälter och behöver medicin, säger Ragnhild Jacobsson, VD och medgrundare av The Perfect World Foundation.

Ragnhild berättar att de naturligtvis följer utvecklingen av coronaviruset, men att eventuellt behöva ställa in inte är ett alternativ. Klimatförändringarna kommer att fortsätta att påverka vilda djur och naturområden även efter coronakrisen är över och enligt Ragnhild är en insamling för djuren viktigare nu än någonsin. Både GöteborgsOperan och The Perfect World Foundation är överens om att det värsta som kan hända är att man tvingas byta datum.

-Vi får dagligen nödrop från djurprojekt runt om i världen då stängda gränser och en minskad turism leder till minskande donationer och därigenom en bristande ekonomi för de djurprojekt vi arbetar med. Det kan till exempel handla om att det saknas pengar till att mata föräldralösa elefantbebisar vars föräldrar dödats av  tjuvjakt, säger Ragnhild Jacobsson.

Spelar in musikvideo för vilda djur

Redan nu planeras ytterligare en insats för att samla in donationer till djurprojekt runt om i världen som drabbats av minskande ekonomi till följd av corona. En musikvideo där kända artister och profiler sjunger ihop med viltvårdare från olika djurprojekt. Videon lanseras i början av maj och kommer att spridas över hela världen. Medverkande i videon är bland andra artisten Dotter, "Lejonviskaren" Kevin Richardson och Victoria Silvstedt. Samtliga artister medverkar även i videon utan betalning. Videon kommer att publiceras på www.coronaaid.com

- Vi har fått musikbidrag från hela världen och alla sjunger en låt som heter “Put a Little Love in Your Heart”. I flera fall sjunger människor direkt till ett djur och vi kommer få se elefanter, lejon och noshörningar i videon, samt även en rad artister, avslutar Ragnhild Jacobsson.

Kontakter

Bilder

Artister sjunger på Climate Aid, The Perfect World Foundation
Artister sjunger på Climate Aid, The Perfect World Foundation
Ladda ned bild

Länkar

Om

The Perfect World Foundation
The Perfect World Foundation
Kundsgatan 48c
411 15 Göteborg

https://theperfectworldfoundation.se/hem/

Följ The Perfect World Foundation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från The Perfect World Foundation

Climate AID – en Galakonsert på GöteborgsOperan3.4.2020 08:54:56 CESTPressmeddelande

Den 16:e september arrangeras för första gången Climate AID – en galakonsert med syfte att öka kunskapen runt klimatproblemen med fokus på djur, natur och för att lyfta innovativa lösningar. Bakom initiativet står den Göteborgsbaserade djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation. - Vi vill skapa positiva krafter för att lyfta fram lösningarna, säger Ragnhild Jacobsson, VD och medgrundare av The Perfect World Foundation.

Greta Thunberg går i giganters fotspår - tilldelas prestigefyllt pris29.12.2019 13:00:00 CETPressmeddelande

Greta Thunberg blir första svensk att tilldelas natur- och djurorganisationen The Perfect World Foundations hederspris, The Perfect World Award. Hon får även utmärkelsen ”The Conservationist of the Year”. Priset delas ut årligen och bland tidigare pristagare finns bland annat Dr. Jane Goodall och BBC-prodilen Sir David Attenborough. - Greta får priset för att hon har lyckats skapa en global uppmärksamhet kring klimatfrågan, säger Ragnhild Jacobsson, VD på The Perfect World Foundation.

Boozt.com i samarbete med The Perfect World Foundation - vill göra modebranschen grön8.8.2019 08:10:00 CESTPressmeddelande

Den svenska ideella organisationen The Perfect World Foundation, tillsammans med Boozt.com och konstnären Mikael B, vill påverka modebranschen till att bli mer hållbar och skapar nu ett grönt initiativ för att minska klimatavtrycket. Initiativet lanseras under modeveckan i Köpenhamn under augusti och kommer även innebära att TV-profilen David Attenborough fortsätter att bli hedrad med en egen skog.