Business Wire

Ascom utses till årets företag av Frost & Sullivan för sin fortsatta dominans på företagsmarknaden för trådlös telefoni

Dela

Ascom Wireless Solutions får utmärkelsen Global Company of the Year 2016 baserat på tillväxtkonsulterna Frost & Sullivans senaste analys av företagsmarknaden för trådlös telefoni. Tack vare sin starka vilja att tillgodose kundernas ouppfyllda behov, en genomgående tillämpning av bästa praxis och ett mångsidigt och innovativt utbud med fokus på viktiga utvecklingstrender och kundbehov har Ascom nu 22 procent av marknadens totala intäkter.

Denna Smart News-version använder multimedia. Se den fulla versionen här: http://www.businesswire.com/news/home/20161019005060/sv/

(Grafisk: Business Wire)

(Grafisk: Business Wire)

Ascom har erbjudit lösningar för kundernas framväxande krav på mobilitet genom ett målinriktat innovationsarbete inom både traditionell och ny trådlös teknik, bland annat traditionell personsökning, DECT, VoWiFi och mobiltelefoni. Det finns många exempel på hur Ascom har gett sina kunder bättre förutsättningar för kommunikation och mobilitet:

  • Fortsatt utveckling av IP-DECT med bättre säkerhet, maximal skalbarhet och ökad kapacitet för upp till 100 000 användare.
  • Integration av avancerade personliga larmfunktioner i trådlösa handenheter för att öka säkerheten för ensamarbetande, t.ex. larmknappar och automatisk utlösning av larm vid fall och utebliven rörelse.
  • Utveckling av första generationen handenheter med stöd för 802.11n-standarden.
  • Utveckling av Ascom d81, en av de mest robusta DECT-handenheterna i branschen samt den säkerhetsanpassade Ascom d81Ex som är utvecklad för användning i miljöer med explosionsrisk.
  • Utveckling av Unite Messaging Suite™, Ascoms middleware-plattform som låter kundernas verksamhetskritiska system integreras med mobil kommunikation.
  • Utveckling av Unite Axess för smartphone, en kommunikationsapp särskilt för hälso- och sjukvården.
  • Lansering av Ascom Myco™, en revolutionerande androidtelefon för VoWiFi+3G som är specialdesignad för vårdpersonal.
  • Nästa generation Ascom Myco (DECT + Wi-Fi), som planeras till 2017 och kommer att kombinera den överlägsna talkvaliteten hos DECT med den höga datagenomströmningen hos bredbandsapplikationer över Wi-Fi.

"Ascom insåg tidigt behovet av att utveckla processer och verktyg som ger reproducerbara utfall. De identifierade de gemensamma egenskaperna hos väl fungerande trådlösa telefonisystem och gjorde sedan nödvändig dokumentation, material för bästa praxis och diagnostiska verktyg tillgängliga för ett omfattande ekosystem av kanalpartner, personer och institutioner", förklarar Alaa Saayed, som är huvudanalytiker hos Frost & Sullivan. "Särskilt för hälso- och sjukvården erbjuder Ascom många olika former av utbildning, bland annat instruktörsledda kurser, e-learning i egen takt, omfattande användarmanualer och snabbvägledningar."

Ascom har under åren haft betydande framgångar mätt i totala intäkter, försäljningsökning, rörelsemarginal och andra viktiga finansiella nyckeltal. Divisionen Wireless Solutions står för 74 procent av gruppens verksamhet och har alltid varit lönsam. I Nordamerika bidrog Wireless Solutions-divisionen till tvåsiffrig tillväxt för Ascom 2015 både med avseende på inkommande order och intäkt. I Europa fortsätter Ascom uppfylla tillväxtmålen, i synnerhet i Tyskland och Schweiz, och växer kontinuerligt i Asien-Stillahavsområdet och Latinamerika.

Kundupplevelsen med Ascom är bland de bästa i branschen . Många organisationer inom olika områden, bland annat sjukhus, vårdinstitutioner, tillverkningsanläggningar och detaljhandlare, rapporterar att Ascom hanterar deras unika behov och begränsningar genom en hög specialanpassning vid implementeringen av lösningar.

"Dessutom förser Ascom Wireless Solutions kunderna med ett antal olika verktyg för att lösa eventuella nya krav eller problem", noterar Alaa Saayed. ”Ascom Technical Service erbjuder återförsäljare och kunder ett brett urval av tjänster, bland annat teknisk support, teknisk utbildning, systemanalys, teknisk kundservice på plats, produktreparation och serviceavtal. Professionella tjänster kan specialanpassas till kundspecifika behov."

Ascom är välkänt som varumärke och ett begrepp hos organisationer med behov av mobila lösningar. I dagsläget kommer 60 procent av Wireless Solutions nettoomsättning från hälso- och sjukvården, och Ascom har som mål att vara den ledande IKT-leverantören för hälso- och sjukvården 2020. Frost & Sullivan tilldelar Ascom utmärkelsen Global Company of the Year 2016 för företagets starka övergripande tillväxt och visionära ledarskap.

Frost & Sullivan delar varje år ut denna utmärkelse till det företag som har lyckats bäst med att utveckla och genomföra en stark tillväxtstrategi. Mottagaren av utmärkelsen har visat styrka när det gäller innovation av produkter och teknik, ledarskap inom kundvärde och snabb respons på marknadsbehov. Utmärkelsen bygger på en bedömning av hur växande företags bästa praxis ger dem förutsättningar för framtida tillväxt.

Frost & Sullivan Best Practices Award tilldelas företag inom många olika regionala och globala marknader som visar enastående prestationer inom områden som ledarskap, teknisk innovation, kundservice och produktutveckling. Industrianalytiker jämför marknadsdeltagare och mäter resultaten genom djupintervjuer, analyser och omfattande sekundärforskning.

Om Frost & Sullivan

Tillväxtkonsulterna Frost & Sullivan samarbetar med klienter för att främja visionär innovation för globala utmaningar kopplade till tillväxtmöjligheter som kan innebära framgång eller undergång för dagens marknadsaktörer.

Frost & Sullivans partnerskap för tillväxt ger stöd för klienter genom att analysera dessa möjligheter i ljuset av två viktiga drivkrafter för visionär innovation: en modell för integrerat värde och en infrastruktur för partnerskap.

  • Modellen för integrerat värde stödjer klienterna genom alla faser av deras resa mot visionär innovation: forskning, analys, strategi, vision, innovation och implementering.
  • Infrastrukturen för partnerskap är helt unik. Den ger de nödvändiga förutsättningarna för visionär innovation baserad på förutsättningslös forskning, branschtäckning och bästa karriärpraxis, med stöd från Frost & Sullivans mer än 40 kontor över hela världen.

Frost & Sullivan har utvecklat tillväxtstrategier i över 50 år för Global 1000-företag, framväxande företag, offentliga sektorn och investerare. Är din organisation redo för nästa stora våg av sammanslagningar, omstörtande ny teknik, ökad konkurrens, megatrender, banbrytande bästa praxis, förändrad kunddynamik och framväxande ekonomier?

Kontakta oss: Starta diskussionen

Gå med: Gå med i vår community

Prenumerera: Nyhetsbrev om "nästa stora händelse"

Registrera dig: Få tillgång till visionär innovation

Om Ascom

Ascom är en global leverantör av lösningar med fokus på IKT för hälso- och sjukvården och mobila lösningar för arbetsflöden. Ascoms vision är att överbrygga informationsklyftor och göra bästa möjliga beslutsunderlag tillgängliga – oberoende av tid och plats. Ascoms mission är att erbjuda verksamhetskritiska realtidslösningar för miljöer som kräver omfattande mobilitet, specialanpassade lösningar och hög tidsprecision. Bolagets unika produkter och lösningar och dess mjukvaruarkitektur gör det möjligt att integrera mobila enheter och lösningar som ger flexibla och effektiva arbetsflöden inom hälso- och sjukvården, industrin, säkerhetssektorn och detaljhandeln.

Ascom har sitt huvudkontor i Baar i Schweiz, dotterbolag i 15 länder och cirka 1 300 anställda världen över. Ascom (ASCN) är noterad på SIX Swiss Exchange i Zürich. För mer information om Ascom – www.ascom.se.

Contact information

Ascom Wireless Solutions
Roel Ottink
Telefon: +46 702 13 62 73
E-post: roel.ottink@ascom.com
eller
Frost & Sullivan
Chiara Carella
Tel: +44 (0) 207 343 8314
Fax: 210 348 1003
E-post: chiara.carella@frost.com

Om

Business Wire
Business WireFölj Business Wire

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Business Wire

VGR utrustar läkare med UpToDate, det evidensbaserade beslutsstödet från Wolters Kluwer15.3.2018 15:02Pressmeddelande

Wolters Kluwer meddelar idag att Västra Götalandsregionen (VGR) nu utrustar sina läkare med UpToDate Anywhere – ett mobilanpassat kliniskt beslutsstöd som tillhandahåller den senaste informationen i samband med diagnostik och behandling av patienter. UpToDate anywhere erbjuds till sjukvårdspersonal på regionens samtliga nio sjukhus. Detta pressmeddelande använder multimedia. Se den fullständiga versionen här: http://www.businesswire.com/news/home/20180315005869/sv/ With UpToDate Anywhere, VGR ensures access to the same high quality, evidence-based content across its nine regional general hospitals. (Photo: Business Wire) Västra Götalandsregionen (VGR) ansvarar för sjukvård och medicinsk behandling till över en och en halv miljon invånare. Med UpToDate Anywhere kan VGR säkra samma högkvalitativa, evidensbaserade diagnostik och behandling på samtliga nio allmänna sjukhus i regionen. Det nya beslutsstödet ska minska risken för onödiga och omoderna behandlingsmetoder, och samtidigt säkerst

Westinghouse-styrt konsortium redo att leverera bränsle till VVER-440-reaktorer i Europa13.3.2018 11:46Pressmeddelande

Westinghouse Electric Company och dess åtta europeiska partner i konsortiet tillkännagav idag att de framgångsrikt har slutfört ett EU-finansierat projekt som syftar till att diversifiera kärnbränsleförsörjningen till reaktorer av typen VVER-440 i Europa. Konsortiet har framtagit ett koncept för bränslekonstruktion och fastställt hur tillverkningen och leveranskedjan för att bygga och transportera bränsleknippen tillhörande VVER-440 kan återupprättas, i likhet med vad Westinghouse och ENUSA genomförde för Lovisa kärnkraftverk i Finland 2001–2007. Utöver bränslekonstruktionen har konsortiet infört och verifierat de därtill hörande metoder som ska tillämpas med avseende på licensiering och användning av en ny bränslekonstruktion. ”Genom det här projektet är vi mycket väl förberedda för att tillverka och leverera VVER-440-bränsle till europeiska anläggningar. Därmed har vi skapat ett gångbart alternativ för dagens bränsleförsörjning som kommer från en enda källa”, säger Aziz Dag, Vice Pre

Unga svenskar riskerar sin hörsel i förtid2.3.2018 08:00Pressmeddelande

29 procent av svenskarna utsätter sig själva medvetet för potentiellt farliga volymnivåer och närmare hälften bryr sig inte om att vidta försiktighetsåtgärder i miljöer de känner kan vara skadliga för deras hörsel. Detta framkommer av rapporten ”State of Hearing” som undersöker svenskarnas attityder och beteenden gällande hörsel och som idag publiceras av Cochlear, det världsledande företaget inom implanterbara hörsellösningar. Rapporten lanseras i samband med Världshörseldagen den 3 mars, ett initiativ från Världshälsoorganisationen (WHO), och temat för årets Världshörseldag är Hear the Future. Rapporten har tagits fram för att öka kunskapen kring hur man kan förebygga dövhet och hörselnedsättning, samt stärka hörselvården världen över. Siffror från WHO visar att omkring 466 miljoner människor i hela världen lider av hörselnedsättning. ”State of Hearing”-rapporten avslöjar ett oroväckande riskbeteende hos svenskarna, som i allt större grad kan komma att drabbas av hörselnedsättning. N

TINE förbättrar logistiken med Quintiqs ruttoptimering22.2.2018 15:41Pressmeddelande

Quintiq, dotterbolag till Dassault Systèmes och världsledande inom planering och optimering av personal, logistik, och produktion (supply chain planning and optimization, SCP&O), meddelade i dag att företagets logistiklösning för taktisk planering har resulterat i mer kostnadseffektiva rutter för TINE AS. Efter detta framgångsrika projekt har Norges ledande mejeriproducent nu inlett en andra projektfas för att ytterligare förbättra företagets taktiska planering och utöka lösningen till att omfatta även operativ planering. Detta pressmeddelande använder multimedia. Se den fullständiga versionen här: http://www.businesswire.com/news/home/20180222005938/sv/ Credit: Bo Mathisen Förra året driftsatte TINE den första fasen av Quintiqs lösning, särskilt utformad för att optimera TINE:s leveranser av mjölkprodukter på en taktisk nivå. TINE:s planerare har under årets gång använt Quintiq för att planera leveransrutter till kund från centrala distributionscentraler över hela Norge. De har i och

Occlutech går över till Box för molnbaserad innehållshantering25.1.2018 10:00Pressmeddelande

Box, Inc. (NYSE: BOX), en ledande aktör inom molnbaserad innehållshantering, meddelade idag att Occlutech flyttat sin personal till Box. Occlutech utvecklar, tillverkar och säljer kardiologiska ocklusionsanordningar och vaskulära implantat. Företagets enheter används för att behandla strukturella hjärtsjukdomar och avvikelser. Occlutech grundades 2003 och säljer idag sina produkter över hela världen. Sedan 2013 har företaget använt Box för att förändra sättet som teamen arbetar i projekt och hanterar innehåll i molnet. – Vi har team som samarbetar i viktiga projekt i flera länder – det är absolut nödvändigt att de har den bästa tekniken för att utföra sitt arbete. Box hjälper oss att förändra sättet vi arbetar med innehåll på i grunden, vilket gör oss mycket mer uppkopplade, effektiva och produktiva säger Fredrik Fernbrant, Chief Information Officer i Occlutech group. – Occlutech är ett av världens ledande företag inom medicinteknik för behandling av strukturella hjärtsjukdomar. Box in

Yonnic GmbH förbättrar geografisk lokalisering för kunder som använder IP-geografisk data från Digital Element22.1.2018 09:03Pressmeddelande

Digital Element, det ledande företaget inom IP-geografisk lokalisering, meddelande idag att Yonnic GmbH, ett spjutspetsföretag på marknadsföringsområdet, har valt NetAcuity-systemet för att ge sina kunder mer effektiva kampanjer. Yonnic säljer märkesrelevant marknadsföring till sina kunder genom att samla in information om konsumenters avsikt och omvandla informationen via sitt eget planeringsverktyg. Företagets kärnsystem heter CloudTDS. Här anpassar man trafik och innehåll baserat på mängder av regler och inställningar, till exempel geografisk markering och enhetsspecifik målinriktad marknadsföring. Genom Digital Elements NetAcuity-data i Yonnics lösning kan man uppgradera den geografiska exaktheten och erbjuda kunderna en mycket noggrann lösning. Det finns även extra datauppsättningar inom IP-intelligens, till exempel anslutningshastighet, mobilleverantör, internetleverantör, hushålls- eller företagsanslutning. Därmed kan Yonnic förstärka sin målinriktning och sina analyser. ”Enligt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum