Umeå kommun

Åsiktstorget Raise Your Voices vill fånga ungdomars idéer

Dela

Måndag 2 maj arrangeras ett åsiktstorg, Raise Your Voices, på Hagaskolan. Syftet är att främja dialog och samarbete mellan ungdomar och kommunala verksamheter.

Raise Your Voices är ett åsiktstorg där alla elever på Hagaskolan kommer att få tycka till om olika saker. Det kan vara allt från vad de tycker saknas på Haga i form av fritidsaktiviteter till hur skolans kan bli tryggare, roligare och mer trivsam.

Alla åsikter, idéer och tankar som eleverna kommer med ska sammanställas och redovisas både till elever och vårdnadshavare. Tanken är också att ta fasta på en del av idéerna som kommer in och arbeta vidare för att förverkliga dem.

Med åsiktstorget vill arrangörerna fördjupa dialogen och samarbetet mellan ungdomar och Umeå kommun, mer specifikt skola, Umebrå, socialtjänstens fältgrupp, Ingången alkohol- och drogrådgivning för unga samt Fritid unga genom Mobil mötesplats.

Media har möjlighet att besöka åsiktstorget måndag 2 maj mellan klockan 9 och 15. För medverkan, ta kontakt med Göran Lindh, fritidsledare, eller Henrik Theorin, rektor på Hagaskolan.

Kontaktpersoner

Göran Lindh
Arbetsledare/fritidsledare
Mobil mötesplats, Fritid unga
090-16 45 43
070-342 77 86
goran.lindh@umea.se

Henrik Theorin
Rektor
Hagaskolan
090-16 26 81
070-344 84 73
henrik.theorin@umea.se

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Barn och unga firar Kulturskolans dag!16.5.2022 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

21 maj samlas över 300 barn och 70 medarbetare från Kulturskolan i Umeå för att visa upp den breda verksamheten. På bland annat Väven, Utopia och Hamnmagasinet står barn och unga på scen för att framföra teater, musik och cirkus. Det blir vernissage, filmvisningar och besökarna erbjuds också möjlighet att prova-på inom flera ämnen. Självklart finns även tillfällen att på plats skapa och vara kreativ!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum