Stockholms stad

Åsö vuxengymnasium arrangerar examensceremoni för komvuxstuderande

Dela

Den 12 juni arrangerar Åsö vuxengymnasium sin allra första examensceremoni för vuxna. Under ceremonin, som är den första i sitt slag, får komvuxstuderande som tagit ut gymnasieexamen eller slutbetyg från Åsö vuxengymnasium chans att fira sin examen med familj och vänner.

Initiativet till examensceremonin kommer ursprungligen från en grupp komvuxelever som önskade få fira sin examen likt elever som tar examen från gymnasiet. Tillika infaller examensceremonin samma vecka som många gymnasieelever i Stockholm tar studenten. Alla elever som är folkbokförda i Stockholm och som har tagit ut gymnasieexamen eller slutbetyg från Åsö vuxengymnasium under 2018 och våren 2019 är inbjudna till ceremonin.

Examensceremonin hålls i Campus Åsös lokaler mellan klockan 10.00 och 11.30. Ceremonin inleds med hyllningstal från Avdelningschef för vuxenutbildningen i Stockholms stad Bengt Jönsson och en av Campus Åsös rektorer Sirpa Wahlberg Borgström. De studerande blir därefter tilldelade ett diplom och en blomma. Firandet fortsätter sedan i skolans bibliotek där skolan bjuder på musik, kaffe, te och cupcakes.

Representanter från media är välkomna att delta vid ceremonin

Datum: 12 juni

Tid: 10.00-11.30

Plats: Sal B17, Campus Åsö, Blekingegatan 55, ingång C, 1 trp.

Program

10.00 Rektor för skola Teori Sirpa Wahlberg Borgström välkomnar alla

10.10 Avdelningschef för vuxenutbildningen i Stockholms stad Bengt Jönsson håller ett kort tal till de studerande

10.20 Utdelning av diplom och blomma till alla studerande

10.30-11.30 Mingel med fika och musik i skolans bibliotek och i H-korridoren

11.30   Avslut

Anmälan: Meddela gärna att du kommer till Sofia Örtlund: sofia.ortlund@stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

ArbetsmarknadsförvaltningenArja Lindholm, kommunikationschef

Jobbtorg Stockholm, Vuxenutbildning Stockholm inklusive SFI, samordning av och samhällsorientering för nyanlända, samordning av övergripande arbetsmarknadsfrågor och flyktingfrågor samt det kommunala uppföljningsansvaret för 16–19-åringar.

08-508 35 516arja.lindholm@stockholm.se

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Åsö vuxengymnasium är Stockholm stads eget komvux och Stockholms största utbildningsanordnare för vuxenutbildning. Vi är en skola med lärandet i fokus där du får möjlighet till uppbackning och stöd för att få förutsättningarna att nå dina studiemål.

Åsö vuxengymnasium ligger mitt på Södermalm mitt emellan Skanstulls och Medborgarplatsens tunnelbanestationer. Vi har ca 10 000 studerande varje år och erbjuder över 115 olika kurser. Vi har ett välsorterat bibliotek, lärarlett studiestöd och plats för självstudier. Det som kännetecknar oss bäst är våra välutbildade och engagerade lärare. Över 98% av lärarna på Åsö vuxengymnasium är behöriga lärare. Många av våra lärare har även forskarutbildning med fördjupade ämneskunskaper.

https://asovuxengymnasium.stockholm.se/om-skolan

Sofia Örtlund
Kommunikatör
Campus Åsö
076-12 49 505
sofia.ortlund@stockholm.se

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum