Stockholms stad

Åsö vuxengymnasium får fortsatt förtroende att bedriva YH-utbildningen Barnspecialistundersköterska

Dela

Den 8 januari meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) vilka ansökningar som beviljas start från hösten 2020. Åsö vuxengymnasium får fortsatt förtroende att bedriva YH-utbildningen Barnspecialistundersköterska.

– Vi är mycket glada över att Myndigheten för yrkeshögskolan ger oss fortsatt förtroende. Det är mycket glädjande att Barnspecialistundersköterskeutbildningen blev beviljade fyra omgångar till eftersom få anordnare blir beviljade fler än tre omgångar, säger Marie Rydh som är utbildningsledare för Åsö vuxengymnasiums YH-utbildningar inom vård och omsorg.

Barnspecialistundersköterskeutbildningen på Åsö vuxengymnasium startade 2011 och är nu inne på sin nionde omgång. Utbildningen riktar sig till yrkesverksamma undersköterskor som vill få specialistkompetens inom barn- och ungdomssjukvård. 95% av eleverna som går ut utbildningen jobbar inom branschen efter avslutad utbildning. Många av de som inte arbetar direkt efter utbildningen brukar antingen studera vidare till sjuksköterskor, förskolelärare eller läsa en ytterligare YH-utbildning för att få extra fördjupning. 

– Elever som har gått Barnspecialistundersköterskeutbildningen nämner ofta att de är nöjda med kombinationen av en fördjupad teoretisk utbildning och de praktiska delarna som de två LIA-perioderna förlagda på arbetsplatser tillför, säger Marie. Hon tillägger att det som uppskattas mest av eleverna är att har högt anseende i branschen och att det ger stora möjligheter till arbete både inom barnsjukvård och arbete med barn med funktionsnedsättning.

–  De känner att de får kunskaper, färdigheter och kompetenser som ger dem möjlighet till jobb inom barnsjukvården och bidrar till att de är väl uppskattade när de väl är ute i arbetslivet. Vi är den enda Barnspecialistundersköterskeutbildning i Sverige där de studerande är på plats i skolan och har mycket lärarledd undervisning. Unikt är också de stora antalet föreläsare från branschen. De är mycket uppskattade av eleverna, fortsätter Marie.

Barnspecialistundersköterskeutbildningen utformas i samarbete med arbetslivet och ungefär 20 personer i utbildningens ledningsgrupp är från arbetslivet. Dessa personer är med och tar fram LIA platser, hjälper till med antagning och intervjuer samt är med och skriver kursplaner och deltar i examinering av studerande. 

Sedan hösten 2019 har Åsö vuxengymnasium även tillstånd att bedriva YH-utbildningen Specialistutbildad undersköterska -anestesi, operation och intensivvård.

Nästa utbildningsstart för Åsö vuxengymnasiums YH-utbildningar är 17 augusti 2020 och ansökan är öppen mellan den 2 mars och 30 april.

Nyckelord

Kontakter

ArbetsmarknadsförvaltningenArja Lindholm, kommunikationschef

Jobbtorg Stockholm (för vuxna och unga), Vuxenutbildning Stockholm. Samordningsuppdrag: Integrationspakten, samhällsvägledning för nyanlända, övergripande arbetsmarknadsfrågor och flyktingfrågor, feriejobb för ungdomar samt det kommunala uppföljningsansvaret för 16–19-åringar.

08-508 35 516arja.lindholm@stockholm.se

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Åsö vuxengymnasium är Stockholm stads eget komvux och Stockholms största utbildningsanordnare för vuxenutbildning. Vi är en skola med lärandet i fokus där du får möjlighet till uppbackning och stöd för att få förutsättningarna att nå dina studiemål.

Åsö vuxengymnasium ligger mitt på Södermalm mitt emellan Skanstulls och Medborgarplatsens tunnelbanestationer. Vi har ca 10 000 studerande varje år och erbjuder över 115 olika kurser. Vi har ett välsorterat bibliotek, lärarlett studiestöd och plats för självstudier. Det som kännetecknar oss bäst är våra välutbildade och engagerade lärare. Över 98% av lärarna på Åsö vuxengymnasium är behöriga lärare. Många av våra lärare har även forskarutbildning med fördjupade ämneskunskaper.

 

Växel och reception

 

Öppettider:
Mån-Tor: 08.30-16.30
Fredag: 08.30-16.00
Lunchstängt:  12.30-13.30

 

Telefon: 08-508 495 00
Telefax: 08-508 495 30

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum