Arla

Ät rätt – gör gott! Arla utfodrar 40 000 gejmare i Jönköping

Dela

I morgon startar den stora dataspelsfestivalen Dreamhack i Jönköping. Arla är på plats för att servera goda och näringsrika måltider tillsammans med Johan Hedberg, mer känd som Matgeek. Syftet är att inspirera till goda och hälsosamma matvanor. Alla intäkter från matförsäljningen går till Bris, Barnens rätt i samhället.

Bra mat spelar roll – Arla serverar frukost, mellanmål och kvällsmat till 40 000 gejmare.
Bra mat spelar roll – Arla serverar frukost, mellanmål och kvällsmat till 40 000 gejmare.

Den 18-21 juni slår Elmia upp portarna igen för datorspelsintresserade ungdomar och vuxna. Arla är på plats tillsammans med Matgeek för att servera frukost, mellanmål och kvällsmat till de omkring 40 000 gejmarna. Syftet är att bidra med näringsrika matalternativ och inspirera till goda matvanor.

– Det är mycket skräpmat i gejmingvärlden. Vi är på plats för att erbjuda hälsosamma och näringsrika alternativ som ger deltagarna energi att spela och prestera på hög nivå alla tre dagarna. Tillsammans med Matgeek vill vi visa att det är lätt att äta rätt, säger Fredrik Larm, eventansvarig på Arla.

Alla intäkter från matförsäljningen går till Bris.

– Vi är väldigt glada över att tillsammans med Arla vara med i det här sammanhanget och få möjlighet att synliggöra Bris för målgruppen. Det är tack vare gåvor som denna som den nationella stödlinjen för barn kan fortsätta hålla öppet dygnet runt, säger Heléne Tibblin, insamlingschef på Bris.

För 150 personer kommer det även att finnas möjlighet att sitta i ett Arla-sponsrat område där Arlas personal kommer att sätta guldkant på spelarnas tillvaro, bland annat genom att servera smoothies, mat och erbjuda en kylväska med produkter. Deltagarna behöver önska till Dreamhack eller byta sinsemellan för att få en av platserna i Arlas område.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bra mat spelar roll – Arla serverar frukost, mellanmål och kvällsmat till 40 000 gejmare.
Bra mat spelar roll – Arla serverar frukost, mellanmål och kvällsmat till 40 000 gejmare.
Ladda ned bild

Om

Arla
Arla
Rättarvägen 3
169 68 SOLNA

08−789 50 00https://www.arla.se/

Arla – böndernas eget mejeri 

Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av cirka 8 600 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Med visionen att skapa framtiden inom mejeri för att sprida hälsa och inspiration i världen, helt naturligt, är Arla i Sverige hem åt varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden. Arlas tolv mejerier i Sverige köper 100 procent förnybar el och alla egna tunga transporter är fossilfria.

 

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

Semifinalisterna utvalda i tävlingen Arla Guldko 20239.1.2023 09:16:19 CET | Pressmeddelande

Nu har semifinalisterna utsetts i Arla Guldko 2023 i kategorierna Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola, Årets Frukostlyft samt Bästa Seniormatglädje. Syftet med tävlingen är att sätta ljus på vardagshjältar som lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje. Nästa steg i tävlingen är jurygruppernas fortsatta arbete med att utse tre finalister i respektive kategori. Vinnarna koras slutligen vid den stora finalen den 8 maj 2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum