Åklagarmyndigheten

Åtal för bland annat skadegörelse och olaga hot i Norrköping

Dela

En kvinna har i dag åtalats för ett mycket stort antal brott, bland annat skadegörelse, olaga hot och hot mot tjänsteman. Brotten har främst riktats mot olika samhällsinstitutioner, till exempel polis och åklagare, men även mot privatpersoner.

Kvinnan åtalas för sammanlagt ett 15-tal olika skadegörelsebrott. Hon har bland annat krossat fönsterrutor på skolor och på tingsrätten och åklagarkammaren i Norrköping samt klottrat i och på fastigheter. Därutöver har hon hotat poliser och åklagare och åtalas också för andra brott riktade mot rättsväsendet.

– Kvinnan förefaller hysa agg mot polis och åklagare, men brottsligheten har också drabbat andra samhällsfunktioner, som en skola och en förskola, säger kammaråklagare Emma Berge som är förundersökningsledare.

En del av åtalet avser brott som riktats mot kvinnans grannar.

Kvinnan har varit häktad sedan den 16 september. Eftersom flera av brotten riktats mot rättsväsendets företrädare i Norrköping har ärendet handlagts på Åklagarkammaren i Växjö.

Målnummer i Norrköpings tingsrätt: B 2896-22.

Kontakt

Kammaråklagare Emma Berge, 010-562 63 33, tillgänglig i dag den 30 september klockan 10–12.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Välkommen på medieseminarium om cyberkriminalitet23.11.2022 08:59:55 CET | Pressmeddelande

En ung man är skyldig svenska staten över 319 miljoner kronor efter att polis och åklagare för första gången lyckats identifiera och lagföra en administratör av en marknadsplats för narkotika på Darknet. Den nu nedsläckta narkotikahandelsplatsen, Flugsvamp 2.0, kan beskrivas som ett Tradera för droger. Onsdag den 7 december kl. 13 berättar åklagare och polis mer om ärendet på ett medieseminarium på Åklagarmyndigheten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum