Åklagarmyndigheten

Åtal för brott vid Hässleholmsbrand

Dela

Åklagare har i dag åtalat fem unga människor för brott som begicks i samband med att det började brinna i närheten av järnvägen i Hässleholm i somras.

En 16-årig flicka åtalas för allmänfarlig vårdslöshet, grovt brott, för att hon genom att kasta fimpar i en lagerlokal orsakat den brand som ödelade lokalen i augusti 2019, och som i sin tur innebar att tågtrafiken genom Hässleholm stoppades under flera dagar.

Fyra andra ungdomar åtalas för olaga intrång i samma lagerlokal. Tre av de fem ungdomarna åtalas också för ringa narkotikabrott, vilket avser en annan tidsperiod än när branden inträffade.

Målnummer i Hässleholms tingsrätt: B 1096-19.

Kontakt

Kammaråklagare Marie-Louise Holmberg är tillgänglig i dag kl. 13-14 på 010-562 62 94.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum