Åklagarmyndigheten

Åtal för försök till mord i Forsbacka och förberedelse till mord i Gävle

Dela

Tre män har i dag åtalats för försök till mord som inträffade den 25 december 2021 i Forsbacka. En bil med två personer i besköts från en annan bil. En person skadades och en undkom oskadad. Åklagaren är tillgänglig för media.

– Utredningen visar att det var den oskadade personen som var måltavlan. Bevisningen består av vittnesuppgifter, it-bevisning, DNA-resultat, analyser av ammunition och vapen samt kartläggning av de kriminella nätverken säger Birgitta Fernlund, kammaråklagare på Åklagarkammaren i Gävle.

Åtal väcks också mot två av männen för förberedelse till mord i Gävle den 14-17 januari och åtalet bygger på att målet även denna gång var den person som den tidigare skjutningen var riktad mot.

Förundersökningarna har letts av kammaråklagarna Birgitta Fernlund och Fredrik Normark. Enligt dem har gärningarna skett i gängmiljö och misstänks vara en hämnd för det mord som skedde i Gävle den 11 november 2021.

Målnummer i Gävle tingsrätt: B 163-22.

Huvudförhandlingen planeras att inledas den 18 maj i Attunda tingsrätts säkerhetssal och beräknas pågå i sex dagar. 

Kontakt

Kammaråklagare Fredrik Normark är tillgänglig för media på telefon i dag måndag kl.11-12 och 13-14, tel 010-562 56 36.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum