Åklagarmyndigheten

Åtal för grov utpressning, människorov m.m. i Skövde

Dela

Åklagaren har väckt åtal i ett stort ärende i Skaraborg som omfattar grov utpressning, människorov, narkotikabrott och penningtvättsbrott m.m. Totalt åtalas sju personer, varav fyra har suttit häktade sedan november 2020. Åklagaren är tillgänglig för media i eftermiddag.

De tilltalade huvudmännen i åtalet har enligt åklagaren bland annat tillsammans och i samråd eller samförstånd genom olaga tvång förmått en målsägande att genomföra elva banköverföringar till ett sammantaget värde av knappt två miljoner kronor, samt lämna ifrån sig ett exklusivt armbandsur.

Åtalet omfattar även medhjälp till grov utpressning, häleri, grovt bedrägeri, grovt narkotikabrott, narkotikabrott, grovt penningtvättsbrott samt näringspenningtvätt - grovt brott.

Målnummer i Skaraborgs tingsrätt: B 4830-20.

Kontakt

Vice chefsåklagare Jenny Karlsson vid Åklagarkammaren i Skövde är tillgänglig för media på telefon i dag kl. 13–14, 010-562 72 09.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Vice riksåklagaren kommenterar JO-beslut i Palmeärendet22.6.2021 10:49:50 CEST | Pressmeddelande

Justitieombudsmannen, JO, har i dag meddelat sitt beslut av granskningen efter pressträffen där åklagaren berättade varför han lade ned förundersökningen om mordet på statsminister Olof Palme. JO menar att det var godtagbart att åklagaren namngav den misstänkta personen. JO är däremot mycket kritisk till hur åklagaren presenterade sitt beslut att lägga ned förundersökningen. Vice riksåklagare Katarina Johansson Welin kommenterar JO:s beslut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum