Åklagarmyndigheten

Åtal för mord i Agnäs, Bjurholms kommun

Dela

Kammaråklagare Anders Norberg har i dag väckt åtal mot en 44-årig man misstänkt för mord på en 51-årig man. Mordet skedde i en fastighet i Agnäs, Bjurholms kommun, på eftermiddagen den 18 augusti 2020. Åtal mot 44-åringen har även väckts för bl.a. grovt olaga hot riktat mot den avlidne mannens mor.

– Den avlidne mannen har utsatts för ett omfattande knivvåld som lett till förblödning. Den nu åtalade mannen kunde gripas i relativt nära anslutning till gärningen. Både offer och gärningsman är hemmahörande i Västra Götaland men har anknytning till Agnäs, säger kammaråklagare Anders Norberg.

Huvudförhandlingen vid Umeå tingsrätt är planerad att börja onsdag den 18 november och kommer att pågå i tre-fyra dagar.

Tingsrättens målnummer: B 2286-20

Kontakt

Förundersökningsledare, kammaråklagare Anders Norberg vid Åklagarkammaren i Umeå, kommer inte att kunna vara tillgänglig under fredagen den 6 november. Under måndag den 9 november finns han tillgänglig för media kl. 8-10 på 010-562 65 11.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum