Åklagarmyndigheten

Åtal för mord i Hjulsta i nordvästra Stockholm

Dela

Åtal har i dag torsdag den 21 april väckts vid Solna tingsrätt mot fem unga män misstänkta för mord och mordförsök i Hjulsta, nordvästra Stockholm. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon i eftermiddag.

Två av männen åtalas för att ha skjutit en man till döds utomhus i Hjulsta den 31 maj 2021 strax före midnatt.

Två månader senare den 30 augusti 2021 efter midnatt sköts två män på en innergård i Hjulsta. En avled och en skadades svårt. Tre av männen åtalas för mord och mordförsök. En man åtalas för mordförsök. Händelsen den 30 augusti 2021 bedöms vara en del av en uppgörelse mellan två kriminella nätverk.

En av männen åtalas för mord i båda fallen. Mannen åtalas även för grovt vapenbrott med anledning av ett upphittat vapen den 17 augusti i Tensta.

Tingsrättens målnummer: B 8319-21. 

Kontakt

Kammaråklagare Carl Mellberg vid Västerorts åklagarkammare är tillgänglig för media på telefon torsdagen den 21 april kl. 15–16, 010-562 54 05.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum