Åklagarmyndigheten

Åtal för mord i Ulricehamn

Dela

I dag torsdag den 10 september 2020 väcks åtal vid Borås tingsrätt mot en man för ett knivmord på en 57-årig man i Ulricehamn i början av maj i år. Den misstänkte, som är i 50-årsåldern, har suttit häktad sedan den 11 maj i år.

– Motivet har varit svartsjuka, menar kammaråklagare Carolyn Westeröd. Mannen har kommit hem till sin bostad och där funnit sin sambo i sällskap med offret varefter han attackerat offret med kniv. Mannen åtalas också för misshandel av en annan person vilket ska ha ägt rum tidigare i år. Även detta ska ha inträffat i mannens bostad.

Samtidigt väcks åtal mot en annan man, även han i 50-årsåldern, för skyddande av brottsling, grovt brott, då han efter mordet hjälpt gärningsmannen att ta sig från brottsplatsen, gömma sig samt göra sig av med bevismaterial.

Rättegången beräknas pågå under ca 4 dagar.

Tingsrättens målnummer: B 1536-20

Kontakt

Kammaråklagare Carolyn Westeröd kommer att vara tillgänglig på telefon i dag kl. 13–15, 010-562 72 21.
 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum