Åklagarmyndigheten

Åtal för mord i Växjö

Dela

Två unga män har i dag åtalats för mord på en annan man i september 2021.

En 17-åring och en 18-åring har åtalats för att den 11 september 2021 ha skjutit en 28-årig man till döds vid Bokelundsvägen i Växjö. 18-åringen åtalas också för grovt vapenbrott.

– Jag åtalar bägge för mord, för att de tillsammans och i samförstånd har berövat mannen livet genom att avlossa flera pistolskott mot honom på nära avstånd, säger kammaråklagare Emma Berge.  

Enligt åtalet har de bägge unga männen först spanat på 28-åringen från en bil och därefter kört fram till honom på en elsparkcykel som de hade liggande i bilen. 17-åringen körde elsparkcykeln och 18-åringen avlossade skotten. Efter mordet lämnade de platsen på elsparkcykeln och tog sig till en näraliggande lägenhet.

Målnummer i Växjö tingsrätt: B 4590-21.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum